Защо си заслужава да обичаме Декември?
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 07.12.2015 в 16:38

Декември е. За някои това е прекалено депресивен месец, защото става все по-студено и годината си отива, но трябва да признаем, че това е едно от най-романтичните време през цялата година. Именно декември може да събуди една нова любов и същевременно да разпали стара страст. И само тези любовни чувства да бяха...Толкова много други неща обичаме в месеца, че решихме да ги изброим – поне някои от тях, защото в крайна сметка, декември е редно да го обожаваме заради хиляди причини и фактори. Ето и най-характерните и основните сред тях.

Снегът. Снежно бялата покрива създава невероятно уютно и хармонично спокойствие в сърцето и дори най-студеният човек се облагородява и вдъхновява от него. Сигурни сме, че и при вас е така, а и да не забравяме, че със снега идват и прекрасните емоции по време на ски ваканцията, на карането на шейна с децата от двора, на правенето на снежен човек с първата ви половинка. Бял и чист, снегът е истинска наслада и за окото, и за душата!

Празниците. А с тях и подаръците! Това, безспорно, е най-хубавото нещо в месеца и ние можем смело да заявим, че няма по-нагъсто населено с празници и ваканции време от месец декември през цялата година. Колкото е приятна и спокойна семейната Коледа, толкова е и вълнуваща и обещаваща с нови надежди и мечти вечерта срещу началото на Нова Година. 

Отпуските и ваканциите. Освен през лятото, сме свикнали да получаваме по-дълги и пълноценни ваканции и отпуски именно през декември. Тогава е и времето на екскурзиите, на пътуванията и на събиранията с приятели и със семейството, защото през останалото време,знаем добре, все някой няма и свободна минутка за среща. Но през декември синдрома на нямането на време сякаш си отива и ние се отдаваме на запомнящи се и свежи моменти, които най-често завинаги носим в сърцето си. 

Домашния уют. Идилията на декемврийската вечер у дома си я представяме по различни начини, защото всеки си има свой подход в прекарването на свободното време вкъщи, докато навън е студено, снеговито и ветровито. Задължително обаче в тази идилия ние виждаме чаша топло мляко или страстно вино, запалена камина или двойка, сгушена в топлината на старото вълнено одеяло, романтичен филмов маратон или уникална книга, която цяла година се каним да прочетем и едва в края на самата година успяваме. Това е то декември – красив и уютен, спретнат и топъл, макар и навън температурите да са под нулата.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook