Прочетете, ако си мислите, че миете лицето си правилно...
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 31.05.2016 в 22:58

Правилната хигиена е първото нещо, което трябва да осигурите на лицето си, ако искате да има хубава, здрава, еластична, чиста от несъвършенства и максимално предпазена от първите бръчки кожа. Може да сте сигурни, че миете лицето си правилно, но ние разбрахме, че тенденцията е следната: повечето жени, всъщност, бъркат в много отношения, когато става въпрос за почистване на лицето, затова е добре да видите кои са основните грешки, които може би, и вие допускате, а трябва да спрете да правите:

Миете лицето си с прекалено гореща или твърде студена вода - И двете температури не са подходящи за нежната кожа на лицето. Всъщност, със студената вода трудно ще отстраните бактериите и нечистотиите, докато горещата вода може да доведе до силно изсушаване, а даже и зачервяване. Тайната е в златната среда, както и в баланса. За предпочитане е да сменяте хладка с топла вода, като започнете миенето с топла, тъй като тя ще отвори порите, студената – накрая – ще ги затвори, за да не се появяват черни точки. 

Прекалено често миене на лицето - Това е доста вреден навик, който си създават момичетата с мазна кожа или акне. Но оптималното почистване на ден си остава два пъти и дори да стигнете до 5, това не значи, че ще се справите с пъпките. Напротив – себумът ще става все повече и повече. Освен това, прекалено честото миене на лицето води до по-бързо замърсяване. 

Ежедневното ексфолиране не е полезно - Почистващи продукти с ексфолиращи частици биха били подходящи само за след активна тренировка или при смесена кожа. Но силното ексфолиране трябва да се сведе до максимум 2 пъти на седмица, защото ще раздразни епидермиса и в последствие, освен акнетична, ще имате и чувствителна кожа, а повярвайте ни, тя е не по-малък проблем, особено когато говорим за предпазване от бръчки.

Грешки, свързани с кърпата за лице - Първо, това трябва да е конкретно кърпа за лице и за нищо друго. Избягвайте да бършете лицето си с кърпата за ръце, защото по нея има най-много бактерии от всички хавлии у дома. Освен това, натискането, втриването и всякакви подобни груби движения са за бранени. Леко потупвайте, докато влагата се обере. В противен случай продължавате да мърсите лицето си. Колкото по-леко се забърсвате било то след почистване с маска за лице, или след нанасяне на ежедневния си почистващ гел, толкова по-жизнена и еластична ще остане вашата кожа. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook