Съвети за тънката коса
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 01.06.2016 в 21:58

За разлика от изтощената, тънката коса е проблема доколкото тя не може да се възстанови, тоест винаги ще си остане такава поради генетична заложеност. Но това съвсем не означава, че вие нямате възможност да имате страхотна прическа и визия – дори косата да ви е изключително тънка. Напротив, с правилните съвети за тънка коса ще я накарате да изглежда по-жива и гъста, а освен това ще я поддържате в толкова перфектно състояние, че ще има по-отлична визия и от тази на здравите и твърди кости. Ето какво да правите, ако имате тънка коса:

Избирайте натурални продукти за коса, по възможност за обем - Колкото повече химикали има в шампоана или балсама ви, толкова по-тънка ще става косата ви. Тя се влияе от всяко въздействие на околната среда, представите си тогава колко много вреда й нанасяте, ако я изтощавате с токсични козметични продукти. Балсамите за обем пък биха създали илюзията за по-гъста коса.

Доверете се на маслата - С тях не само ще успеете да поддържате прическата в изрядно състояние, но дори имате реалния шанс поне минимално да заздравите и уплътните косъма. Най-малкото, био маслата създават защитна стена срещу накъсване и цъфтеж, които са в пъти по-силни при тънките коси. Съветваме ви да заложите на масла от Макадамия, масло от репей, бадемовот масло за скалпа, арганово масло и жожоба. 

Не закачайте косата, докато е мокра - Така само ще изтъните косъма още повече. Най-добре е да оставяте мократа коса да се изсуши сама, естествено, а не с намесата на силни и вредни топлинни уреди като преса за коса или сешоар. Ако е нужно, използвайте и кърпата, но не третирайте косата, докато е мокра. Оставете я да почине, като можете само предварително да я срешите, защото влагата улеснява процеса и предпазва от накъсване при ресане. 

Започнете да харесвате естествения си цвят - Защото боядисването е най-лошото нещо, което можете да причините на тънката си коса. Има много момичета, които живеят със заблудата, че с изрусяване ще създадат ефект на по-гъста коса. В началото може и да го постигнете, но с времето само ще навредите на прическата. Каквато и боя да е – дори безоамонячна – тя изтънява косата и създава предпоставки за накъсване. 

Подстригване на етажи, пластове - Ето това е добър трик да накараш косата ти да изглежда по-гъста и с по-задоволяващ обем и то без да я изсушаваш или увреждаш по какъвто и да е начин. Това не са точно най-модерните прически в момента, но пък кой е казал, че трябва безотказно да спазвате модата, за да изглеждате перфектно?

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook