По-красиви...с аспирин!
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 31.05.2016 в 22:54

Макар да сме свикнали да приемаме аспирин, най-вече при главоболие, мускулна треска или при настинка и грип, той може да бъде незаменим и в домашния ни козметичен несесър. Истината е, че с аспирин можем да си направим десетки разкрасителни процедури у дома, а не малко са и професионалните кадри в сферата на красотата, които прибягват до класическото хапче за глава! Ето как да си помогнете с аспирин, за да сте по-хубави и атрактивни:

Избелваща и освежаваща маска за лице – за всякакъв тип кожа - Избелващите маски са едновременно търсени и от жените с акне, и от дамите с пигментни петна. За да си направите евтина и ефикасна щадяща маска с освежаващ и избелващ ефект, са ви нужни само 3-4 таблетки аспирин и около 50 мл кисело мляко. Смесете счукания аспирин с киселото мляко и нанесете за около 10 минути на лицето. След като отмиете с хладка вода, кожата ще е доста по-свежа и приятна даже на допир!

Домашен тоник за еластична кожа - Направете си страхотен и евтин домашен тоник от един блистър аспирин (отново счукан), половин чаша оцет и две чаени чаши преварена вода, може и дестилирана, без да е нужно да я варите. Можете да нанасяте тоника както след основно почистване, така и вечер. Ако имате мазна или смесена кожа, нанасяйте повече от 2 пъти на ден през лятото. 

Ексфолиант за мигновено озаряване на лицето - Не ви е нужно нищо друго, освен 4 лъжички натурален мед и половин блистър счукан аспирин. Нанесете с нежни масажни движения и ако искате, оставете да засъхне на лицето за няколко минути. Отмийте с топла вода и нанесете дневен крем. С този ексфолиант най-бързо ще премахнете мъртвите клетки и ще оставите кожата гладка и мека. 

Срещу подкожни пъпки - Те са изключителен бич, с който трудно се справяме, но ако видите такава или ако се усъмните, че ще избие, направете кашичка от малко счукан аспирин и обикновена вода. Нанесете върху мястото и останете така през нощта, докато спите. На сутринта не би трябвало да има нещо, което да ви притеснява. А ако пъпката седи все още, повторете няколко вечери процедурата.

Блясък за косата - Смесете счукан аспирин с вода или оцет и обливайте косата с тази течност всеки път след баня. Не е нужно да се отмива, дори да ползвате оцет, защото миризмата му се изпарява доста бързо. Ако все пак ви притеснява, можете да впръснете няколко капки парфюм в косата, за да я направите свежа и добре ухаеща едновременно!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook