Защо само физическите упражнения не са достатъчни за вашето отслабване?
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 04.09.2015 в 13:31

Казват, че без спорт нямало как да се отслабне. Тук сме наполовина съгласни, наполовина несъгласни. Ясно, че активната физическа дейност е от особено значение. Но е и още по-ясно, че тя не е достатъчна, за да намалите значителна част от телесната си маса. Безспорно, комбинацията спорт + подходящ хранителен режим е ефективна. Но истината е, че тя, всъщност, е и задължителна. Само с едното не става. Вижте защо само с физически упражнения няма как да понижите теглото си.

Колкото повече тренирате, толкова повече огладнявате след това. Тук даже не става въпрос за онзи глад след работа или училище, а за много по-мощен глад, който искате - не искате, ще трябва да утолите. Ако се храните с боклуци, ще поемете двойно по-голямо количество боклуци, което неименуемо означава, че и ще качите повече. От друга страна, тренировка, от която не се изтощавате, няма с нищо да ви помогне да намалите телесната маса. 

След изтощителна тренировка, винаги обичаме да си угодим. Най-често разсъждаваме така: сега блъсках 2 часа във фитнеса и имам право да изям не 1, а два дюнера. Логиката е същата като тази на обяснението по-горе. Разлика няма освен тази, че награждаването след фитнес винаги е с нещо вредно – за жените е сладко, за мъжете - мазно. 

Грубата сметка с калориите почти никога не излиза. Или казано по друг начин, за 5 минути сте напълно способни да изгълтате около 500 калории, но за да ги изгорите ви трябват минимум 2 часа и то усилена тренировка, което не винаги е във възможностите на всеки един от нас и във всеки един ден от седмица, защото има и такива, когато едва се прибират до вкъщи от умора.

Неправилната тренировка понижава и тонуса. Ако тренирате неправилно е много вероятно още повече да си прецакате тялото и организма. Грешките, които допускате във фитнеса в допълнение с неправилното хранене могат да намалят движението и изразходваната от вас енергия през деня толкова много, че да стане по-малко и от енергията, когато преди да започнете да тренирате, сте изразходвали. С други думи, възможно е да започнете да се движите по-малко, а с това и да понатрупате още килограми или поне да постигнете извивките, които чакате да се появят като от само себе си по тялото ви.

Калоричната компенсация след фитнеса е неименуема. Тайната в правилната диета и отслабване е да й устоиш, а ако й се поддадеш просто да я осъществиш и с правилните храни като свежи зеленчуци, пресни плодове, супер храни и печени меса или риба, а не с пържено и мазно!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook