Защо е вредно да седим с кръстосани крака?
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 22.10.2015 в 14:34

В миналото, женската поза с кръстосани крака се е смятала за изключително секси, за прелъстителна, за толкова типична и нормална...Но нещата днес съвсем не са такива. Напротив – все повече хора, а и експерти в областта на медицината са уверени, че всъщност, да седим с кръстосани крака е вредно. Разбира се, в случая ние правим това предупреждение най-вече за жените, но не е изключено и мъжете да имат подобна регулярна поза. За тях важи същото – вредно е и по-добре да се отучите от навика да седите с кръстосани крака колкото се може по-бързо. Ето защо да го направите – това са и причините, поради които се смята, че седенето с кръстосани крака е супер вредно.

Изгърбване. Учените са установили уникална взаимозависимост от седенето на стол с кръстосани крака по цял ден – най-вече от хората, които работят в офис или от учащите се – с изгърбването. Според тях, над 85% от хората с този навик, в последствие развиват гръбначни изкривявания или дори цялостно нарушение на стойката. Ако искате да бъдете стройни, не започвайте с диета, а с кръстосаните крака – тя съсипва фигурата ви. 

Разширени вени. Една от най-честите причини за поява на разширени вени при жените е именно стойката с кръстосани крака. Разбира се, за да имате такъв здравословен проблем, трябва предварително да сте склонни към него, за да могат кръстосаните крака под стола да повлияят толкова негативно върху кръвоносните съдове. Стастистиката сочи, че бременни, жени с наследствени гени, склонни към синдрома на разширените вени, и тези, които са на противозачатъчни, ще страдат от проблема с вероятност от 75%, ако седят по този начин. 

Болки. Кръстосаните крака носят и множество болки. Те причиняват сериозни нарушения в двигателната ви функция и ако преди сте били гъвкави и бързи, тази стойка може да промени всичко това. Нещо повече – ортопедите са на мнение, че ако седите с кръстосани крака, е повече от възможно да развиете болки в кръста и гърба, а в последствие и шипове, както и сериозни проблеми с краката и мускулите на прасците. Вероятно е да имате и синдром на натежали и изморени крака. 

Заклещени прешлени. Това е най-възможната последица от позата с кръстосани крака. Учените съветват да я избягвате, докато седите, и да я замените с прилепнал гръб към стола и протегнати напред крака. Ако започнете да седите по този начин от утре и все още нямате кой знае какви оплаквания, всички тези проблеми могат и да ви се разминат.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook