Запознайте се със супер храните на 2016 година!
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 22.03.2016 в 13:58

Супер храните са истинска мания за здравословно хранещите се през 21 век. С всяка изминала година, учените ни предоставят нови и нови списъци с такива полезни продукти, както и с техните благоприятни за целия организъм функции. Днес, отново ще си говорим за супер храните. И отново ще засягаме темата за здравето, за естествената красота и за поддържането на оптимално и балансирано тегло. Моля, запознайте се със супер храните на 2016 година сега!

Щурци - Добре, преди да затворите страницата и да се откажете от тази статия, защото по един или друг начин ви е станала неприятна темата и идеята да се храните с насекоми, чуйте какво имаме да ви кажем. Или по-конкретно какво имат да ви кажат учените. Те са установили, че щурците са пълни с полезни протеини, които, със сигурност, са по-полезни от синтетично произведения протеин, или по-лошо – вредни въглехидрати. Самите щурци вече се консумират от много азиатски народи в пържен и паниран вид, но според немските учени, много скоро, всички местни продукти като салам, колбас и кайма ще се изготвят от полезните щурци. 

Бобови растения - Класическите боб, леща и нахут стават супер храни на годината според ООН. Това е чудесна новина за нас, българите, защото за разлика от западните страни, в България те са доста евтини и достъпни. Освен това, от тях не се пълнее, а в същото време хранителната им стойност е доста висока, което ни дава засищане веднага, без дори да имаме нужда от десерт или плод след обяд или вечеря. 

Амарант - Не сте чували за амарант? А за щир? И в двата случая става въпрос за производно на киноата. Киноата е доста по-скъпа от амаранта, а освен това в амаранта има повече минерали, съдействащи за поддържане на балансирана нервна система, здрави кости и мускули, гладка кожа и плосък корем поради ниската си калоричност. 

Кефир - Хората, които поне един път са били в Русия и са препили там, знаят какво е кефир. По стара българска традиция на сутринта с тежък махмурлук се пие айран, но в Русия пият кефир. Той, между другото, е с доста по-полезен и от киселото мляко, и от айрана. Кефирът е естествен пробиотик със силно антиоксидантно действие, което убива свободните радикали в тялото, намаля холестерола и поддържа кожата на цялото тяло еластична и млада. 

Водорасли - Свикнахме да се грижим за външния си вид благодарение на уникалните подмладяващи свойства на водораслите, а защо сега не се опитаме и да ги консумираме? Истината е, че те са изключително мощен антиоксидант, който намалява токсините в тялото с до 50% само след първия месец от редовната консумация. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook