За уникалните ползи на кокосовото мляко
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 29.03.2016 в 21:38

Кокосовото мляко е един от новите супер продукти, които смятаме не просто за био, ами и за особено полезни за цялото ни тяло – т.е. както за вътрешните органи и тяхната нормална функционалност, така и за външните, за естествената ни красота. Кокосовото мляко може да се намери и под формата на масло, като в зависимост от преработката му то се ползва и за външна употреба, т.е. за разкрасяване, и дори за готвене (ако е рафинирано) като заместител на вредното олио, подходящо за термична обработка вместо негодния зехтин. Вижте по-подробно и за всички уникални свойства и полезни действия на кокосовото мляко върху тялото и външния ви вид сега:

Намалява холестерола - За разлика от олиото, кокосовото мляко или масло, използвано за печене и пържене, намалява стойностите на лошия холестерол. Много хора го ползват за основна съставка в своите диети и това не е случайно. Всъщност, кокосовото мляко има свойството да намалява излишните мазнини и дори да сваля килограми вместо вас, вместо фитнес тренировките.

Идеално за хидратация - Уникалното на кокосовото мляко е, че съдейства за хидратацията и на кожата, и на косата, и дори на ноктите. Много дами го ползват за натурален балсам за устни през зимата, като с това премахват неприятното напукване и появата на херпеси. Използвайте кокосово мляко за скалпа, ако имате пърхут, а също така и за тялото под формата на натурален ексфолиант, който може да направи кожата ви по-мека и от коприна. За лицето, кокосовото мляко е еднакво ефикасно и за младежка кожа с акне, и за по-стара кожа с фини бръчки.

Мощен имуностимулатор - Поради богатия си комплекс от витамини – калций, витамин С, витамини от групата на В компелкса и много други – кокосовото мляко може да ви предпази от вируси и болести, а също така и да премахне свободните радикали в тялото. Неговото действие върху имунната система се усеща още през първия месец от редовна употреба и не малко диетолози го предписват на хора, които наскоро са боледували сериозни и на тези, които имат сериозна нужда от рехабилитация.

Богат източник на лауриновата киселина - Слабо позната и не толкова популяризирана все още, тази киселина действа изключително ефикасно срещу всякакви гъбични и бактериални инфекции. Много хора консумират кокосовото мляко именно поради това му свойство – да потиска вътрешните възпалителни процеси и да преборва гъбичките. Не малко са и случаите, в които кокосовото мляко е помагало при вагинални инфекции, а също така и при гъбички по ноктите. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook