За хората с ниско кръвно, които ще отслабват!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 30.07.2015 в 13:34

Ниското кръвно налягане е почти еднакво често срещано както високото. Двата типа обаче се различават и по симптоми, и по препоръчителни мерки за контролиране на нормалното здравословно състояние. Нещо повече – дори когато предприемате диета е важно да я съобразите с вашето кръвно налягане. Днес, например, ще дадем няколко практически и много полезни съвета за хората с ниско кръвно, които имат намерение да отслабват! Да започваме!

Увеличете приема на солени храни. За разлика от хората с хипертония, ниското кръвно предполага да похапвате повече пушени меса и риба, сирена и салати с леки сосове – пикантното също е ок, а имайте предвид, че продукти като лук и люти чушки винаги са добре дошли в една диета от гледна точка на топене на мазнини и горене на калории.

Задължително се придържайте към балансираната диета. Разделното хранене и ограничаване на основни продукти не е за вас. Във вашата програма за отслабване задължително трябва да присъства месо – ако искате да е по-малко калорично, приемайте го във варен или печен вид, като най-добре е да се придържате към диетичното заешко, класическото пилешко и изключително здравословното пуешко. 

Опитайте се да намалите въглехидратите. Те покачват нивото на кръвната захар, а това не е добре нито за вас, нито за диетата ви. Нещо повече – при хората с ниско кръвно, прекалено много въглехидрати често водят до хронична мигрена

Наблегнете на течностите, като водата е повече от задължителна – и то в големи количества – а енергийните кафе и чай са доста благоприятни за регулиране на теглото, намаляване на апетита и бързия метаболизъм. 

Хранете се със зелени зеленчуци и ги комбинирайте с ежедневен нормален прием на плодове. Най-добрите за вас са домати, броколи и зеле, съответно банани, ябълки, круши и диня!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook