За дамите, които искат да се събуждат освежени
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 12.04.2016 в 21:35

Ако утрото ви е кисело, забравете денят ви да протече по друг начин. Хубаво е още от сутринта да се почувстваме освежени, за да се заредим с енергия, да се мотивираме за страхотен ден, да излезем от дома с усмивка и настроение за подвизи, за постигане на отдавна забравени цели, за да се почувстваме просто страхотно! Ако и вие сте от дамите, които силно искате да се събуждате освежени всеки ден, ето ви няколко съвета, способни бързо и лесно да ви помогнат в това начинание:

Започнете деня с глътка свежест и вода! - Сложете кана с вода – най-добре филтрирана или минерална – на нощното шкафче. И нека вълшебната течност, наречена вода, бъде първото нещо, с което да се събудите сутрин. Според учените, организмът се събужда едва когато изпиете първата си чаша вода – не кафе, не чай, не мляко, а вода! Освен това, хидратацията още от рано сутрин ще намали ефекта на изморения или недоспалия ви вид, ще ви ободри и ще разсъни и стомаха ви, с което ще подобрите и метаболизма си. 

Гимнастика в леглото - Това няма да намали паласките или тлъстините в областта на корема, но, със сигурност, ще ви тонизира и зареди с енергия. Раздвижването в леглото ще подобри и вашата гъвкавост, а ако държите на тренировка, винаги можете да си я направите по-късно. Но със сутрешната си зарядка, мускулите вече са раздвижени и сте загряли, което означава, че няма да си навлечете мускулна треска и разтеженията стават по-малко вероятни. 

Отправете се директно в банята - Студеният душ или горещата вана рано сутрин е ударна бомба за организма – положителна! И в двата случая ще се разсъните, ще се почувствате изключително свежи и способни да сторите всичко, за което се сетите в момента. А нали е важно да се събудим мотивирани? С един бърз душ или една разпускаща вана това става не просто възможно, но и страхотно зареждащо!

Пийте повече вода вечер, за да сте свежи на сутринта - Спокойно, няма да се наложи да ставате и да ходите до тоалетната цяла вечер. Тялото ви ще си усвои водата, докато спите, защото и по това време му е нужна щателна хидратация. Ако искате, можете да замените водата и с чай вечер, а също така и топлото мляко. Допълнения като канела и мед ще ви помогнат да заспите по-бързо и да станете по-лесно! 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook