Всичко това е доказателство, че водата не ви стига...
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 18.05.2016 в 21:38

Всички знаем, че водата съставлява 70% от тялото ни и тя е особено важна не само за естествената ни красота, отслабването, поддържането на красива кожа, но и за цялостното ни общо здраве. Малцина от нас обаче разбират кога водата не им стига. Знаците за дехидратация в началото могат и да не са лесни за разчитане, но вие трябва да се научите да ги разпознавате, защото сама по себе си липсата на вода в тялото може да ви докара сериозни проблеми. Ето какво ви показва, че не пиете достатъчно много вода на ден:

Оздравяването за вас е по-бавен процес от останалите хора - Не за друго са казали и лекарите, и мама, когато карахте грип като малки, че трябва да се пият повече течности, когато се разболеем. Вие обаче трябва предварително да свикнете на този навик, а не само когато ви тръшне вирусът.

Устата ви е суха нон-стоп - Не се ли усещате, че нещо не е наред, след като устата ви е постоянно суха и имате чувството, че цял ден държите в нея парче метал. Това са признаци на силна дехидратация и трябва спешно да се отучите да седите жадни по цял ден.

И кожата ви и тя е суха - Кожата и всички останали органи в тялото ви имат нужда от вода. Ако не им я осигурявате, те започват да губят от своите функции и свойства, респективно лицето ви ще се сбръчка доста по-бързо и дори да сте по принцип с мазна кожа, на места тя ще започне да се люпи и бели именно поради силна дехидратация.

Очите ви не понасят компютъра повече от 1 часа - Не че е добре да седите нон-стоп на компютъра, но ако го правите и очите ви започнат да ви сърбят още след първите няколко часа, това означава, че спешно имате нужда от мощна хидратация.

Постоянно сте изморени - Не само храната и сънят, но и водата е жизнено важен елемент от здравословния начин на живот, от енергията, която сами изграждате в тялото си, за да посрещнете ежедневните занимания и задължения. Ако постоянно сте потиснати, не в настроение и сте по-скоро апатични, отколкото мотивирани за действие и активност, по всяка вероятност страдате от хронична дехидратация, тоест обезводнени сте и трябва да започнете да пиете повече вода.

Метаболизмът ви не работи добре - И как да работи добре, като не му осигурявате един от най-важните елементи на тялото – водата? Tя изиграва съществена роля в храносмилателния процес, така че за да слабеете и имате нормална функционалност на стомаха, започнете да пиете повече вода!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook