Всичко, което прави един здрав човек рано сутрин
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 22.03.2016 в 08:51

Денят се познава по утрото, а здравите хора се познават по това как го провеждат. Учените са намерили сериозна връзка между доброто здравословно състояние и процедурите сутрин. За това сметнахме за добре да ви покажем какво точно прави един наистина здрав човек рано сутрин или до около 9-10 часа, за да поддържа тялото и красотата си в изрядно състояние:

Задължително закусва! За нищо на света един наистина здрав човек няма да напусне дома си, без да е закусвал. Още със ставането, той си приготвя здравословна закуска, съдържаща нужните за деня протеини и минерали, както и достатъчно калории, които да събудят тялото и да му дадат енергия за посрещане на служебните или училищните ангажименти.

Бърза и лека тренировка - Тя подобрява кръвообращението в тялото и мускулатурата. Освен това, тонусът, който носи на тялото, е идеален за стартиране на един наистина успешен, в края на който човек няма да е изморен, а напротив – бодър и свеж като никога до сега. Опитайте и вие да правите упражнения за около 20 минути сутрин и ще видите разликата само след няколко седмици.

Ранно събуждане - Здравите хора не се успиват и стават рано, но за тази цел те си имат строг режим на сън и не падат по 7 часа сън на ден. Всеки, който свикне да спи по 5 или 6 часа на ден рискува своето здраве, най-вече това на сърдечно-съдовата система, както и на нервната.

Те си правят план график за деня - С това избягват ефекта на стреса от един динамичен и напрегнат ден. Когато сме наясно със задълженията си от рано и знаем, че можем да ги изпълним, без да закъсняваме или изпускаме важни срокове, ще се настроим, че ще успеем с всичко и няма дори да се притесняваме, т.е. стресът ще бъде сведен до минимум!

Музикален поздрав - Доказано е, че музиката прави животът ни по-щастлив и артистичен, но не само това. Музиката може да окаже страхотно влияние и върху общото ни здраве, защото влияе върху мозъка и дори върху централната нервна система. Малко релаксираща или напротив – мотивираща и надъхваща – музика рано сутрин ще ви зареди с положителна енергия, ще събуди и тялото, и съзнанието ви, но освен това ще ви даде настроение и вместо да се чувствате сънени, вие няма да имате търпение да излезете от вкъщи и да започнете да изпълнявате своите задачи за деня!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook