Вкусни и здравословни идеи за леко вечерно похапване с яйца
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 02.09.2015 в 13:02

Яйцата са незаменим продукт в нашето ежедневно меню. Експертите твърдят, че всеки човек трябва да консумира поне по 1 яйце на ден, а за хората, които тренират активно или се нуждаят от повече енергия през деня се препоръчват и по 2-3. В същото време, хубавото на този продукт е, че въпреки че е богат на витамини, от него не се пълнее. Това прави яйцата идеална основна съставка на бързите летни вечери по време на специален здравословен хранителен режим или при диета. Разбира се, яйцата на очи в един момент омръзват, но не се лъжете, че те са единствената ви опция за подобно леко вечерно похапване. Можете да разнообразявате седмичното меню и с тези отлични, бързи за приготвяне и полезни идеи:

Яйца за по панагюрски. Тази традиционна българска манджа е идеална и за вечерите, когато ни мързи или нямаме много време за готвене, и за отслабване. Съдържанието на кисело мляко в нея и разнообразието от подправки я прави лесна за смилане – дори да похапнете от ястието непосредствено преди лягане. Освен това, яйцата по панагюрски са много вкусни и вървят прекрасно с чаша студена бира, нали?

Пълнени яйца. Казват, че яйцата са най-полезни, когато са в сварен вид. Но обикновени варени яйца едва ли ще задоволят по-претенциозния вкус, а и да ги ядем всеки ден не е особено интересно и вкусно. В един момент ще ни омръзнат. За да разнообразите, направете си пълнени яйца, като след като ги сварите, извадите жълтъка от тях и го намачкайте с микс от зелени подправки, сирене фета, малко горчица, разтопено масло и накълцани на ситно рулца от раци! Получава се прекрасно мезе, което дори може да замени баналните ядки, когато ви дойдат гости. 

Един по-нетрадиционен омлет по испански. Характерното за испанския омлет е, че е по-богат на продукти от класическия италиански и пухкавия френски. Освен яйцата, изпържени на тиган и в бъркано състояние, както и сирене и свежи зеленчуци – броколи, чушки, домати чери и гъбки – те съдържат голямо количество настъргани картофи, а за финал на топлинната си обработка, ястието се пече за няколко минути във фурната. Този прекрасен испански омлет се консумира със зелена салата или за още по-лека и вкусна вечеря – с маслини и малко бяло вино!

Неустоими мъфини с яйца. За тази рецепта може да сложите всичко от хладилника, но не забравяйте, че основата ви е смес от яйца, сода за хляб на върха на супената лъжичка, кисело мляко и не повече от 50 грама брашно (колкото да набухнат мъфините, но не и да станат тестени) за около 20 броя мъфини. След като си приготвите тази смес, добавете топено сирене, настърган кашкавал, шунка или скариди, а също така и спанак или леко преварен лапад!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook