Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако спрете месото!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 27.08.2015 в 12:46

Веганът е нова форма на съществуване, към която доста млади, а и не само млади хора, започват да поглеждат като алтернатива за по-здравословен живот. От друга страна, за някои е прекалено трудно рязко да сменят хранителния си режим с толкова драстични ограничения – без никаква животинска храна. Тези хора предпочитат да спрат само месото и да продължават да се наслаждават поне на млечни продукти, риба и яйца. Все пак, спирането на консумацията на месо, също, е драстична мярка и ако си мислите, че няма да я усетите веднага с цялото си тяло, лъжете се. Напротив – промени ще настъпят бързо и е добре да знаете какви ще са те. Вижте още сега какво го очаква тялото ви в случай, че решите да спирате да ядете месо и всякакви нему производни продукти – кайма, колбаси и така нататък. 

Отслабване.  Това не е мит и ще ви го кажем направо – от месото се пълнее, а при пълното му спиране още при първите три месеца ще усетите загуба на килограми. За всеки организъм е различно, но според диетолозите, отслабването ще е минимум 3 килограма през първите 6 седмици, като в повечето случаи, след този период, загубата на тегло продължава, но с по-бавна сила. 

Възможно е подуване. Именно защото тялото ще се подуе през първите седмици след спиране на месото, някои хора не усещат първата последица и започват да си мислят, че това ограничение е прекалено непосилна диета, която освен това не води и до желаните резултати. Всъщност, след като решите да откажете месото се наблюдават с еднаква сила и двата ефекта – отслабване има, но и подуване, което в един момент ще спре, като то е най-осезаемо в областта на стомаха. Тази последица се дължи на факта, че тялото има нужда от време за приспособяване и през първите дни то ще е в стрес, та затова по-бавно ще смила храната. В един момент обаче организмът ви ще се нормализира и подуването ще изчезне от само себе си. 

Състоянието на кожата ви ще се подобри. Много е вероятно дори да изчезне и акнето, омазняването и чувствителността. За съжаление, месото не е такова, каквото го познаваха и консумираха нашите дядовци и баби, та то по един или друг начин замърсява кръвта ни, а с това предизвиква и неприятни проблеми с кожата на лицето. Ефектът на подобряването й настъпва минимум след 5 месеца обаче, така че не чакайте веднага пъпките да изчезнат, защото детоксикирането може да е полезен за тялото ви процес, но той изисква време. 

Вкусовите ви рецептори също ще се променят. Освен към месото, ще усетите разлика и към други продукти от гледна точка на вкусовите им качества. Не се паникьосвайте, а напротив – наблюдавайте на какво реагира добре тялото ви и се съсредоточете върху тези продукти. Най-често организмът ни знае по-добре от вас самите от какво има нужда. 

Намалявате риска от редица здравословни проблеми. Сред тях попадат тези, свързани със сърдечно-съдовата система, холестерола и кръвта. Съвсем възможно е дори да намалите негативните ефекти на диебата, а също така и на бавния метаболизъм в тялото си.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook