Вижте какво правят ежедневно жените с перфектно подредените и чисти домове!
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 11.04.2016 в 21:07

Сигурно и на вас ви се е случвало поне веднъж в живота да се замислите как така се получава, че вашият дом или стая са винаги в пълен безпорядък, докато този на приятелката или колежката – в перфектен вид и ред, когато и да я навестите, та дори и да е изненадващо. Днес, може и да успеете да си отговорите на този въпрос. Ще ви покажем какво правят жените – ежедневно – като задължение, които се радват на идеално чист и подреден дом. Това са навици, които биха помогнали и на вас да поддържате перфектна хигиена и уют:

Прибират леглото си, щом станат от сън! - Това е навик, който вероятно са изградили още от малки, но спокойно, трябва ви малко практика и вие ще свикнете с него. Всъщност, макар и да приберете само леглото, стаята ви ще изглежда в пъти по-подредена, защото хаосът най-често идва от него – особено ако е по-голямо и върху него обичате да трупате изпробваните сутрешни тоалети и вчерашни дрехи. 

Сутринта изпразват съдомиялната - Първо, защото е нужно повече време – тоест поне една вечер – съдовете да изсъхнат, за да се върнат свежи в шкафа. И второ, защото вечер, когато се приберете у дома, сте достатъчно изморени, за да подреждате предните съдове и после новите. Така си спестявате и време, и сили, та дори и нерви!

Винаги подреждат в движение - Навярно, вие си имате ден за подреждане на стаите, което сте си създали като неприятно задължение по график. За да си спестите допълнителните усилия, а и свободно време, по-добре е да правите като жените с перфектно чисти домове: подреждайте, докато обикаляте дома си, докато влизате от стая в стая, събирайте падналите и хвърлени на земята вещи, премествайте, размествайте. Някои отлични интериорни решения, между другото, идват точно в движение!

Никога не заспиват насред кочина - Обикновено, тези жени не могат да си легнат, без да почистят добре кухнята, да се уверят, че банята е подсушена и да са на 100% сигурни, че в хола, където са вечеряли, докато са гледали любимото си вечерно предаване или сериен филм, няма оставена храна, петна, съдове и прибори, изобщо какъвто и да е безпорядък. Общо взето, по-добре е да оставите безпорядък сутрин, пред работа, но не и вечер, преди лягане, когато реално погледнато, имате възможността и времето да си почистите след себе си!

 

Следвайки тези прости правила за комфорт и чистота у дома, и у вас съвсем скоро всичко ще засияе!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook