Вижте какво да похапвате, ако страдате от липса на енергия
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 14.10.2015 в 12:56

Сещате ли се за онези хора, които сякаш вечно кипят от енергия, наричат ги хиперактивни и профучават през вас като стрели, свършили всичките си задачи и винаги готови за нови подвизи? Сигурно много завиждате на тези хора! И сигурно вие самите страдате от липса на такава. Много е вероятно причините за вашия проблем съвсем да не се коренят в някаква генна предразположеност, или пък в характера ви. Напомняме ви едно правило, което навярно нерядко е преминавало през ушите ви, но вие така и не сте го осмисляли – ние сме това, което ядем! Така, че ако нямате енергия, значи не хапвате достатъчно такава. А следващите редове ще ви накарат да промените скучния си и муден живот от раз. Вижте какво да похапвате, ако страдате от липса на енергия!

Цвекло. Ако не го обичате на салатка, овкусена с много лимон за още повече енергия, можете да си приготвите само прясно изцеден сок от цвекло и да го пиете сутрин на гладно. Ефектът е поразителен върху цялото ви тяло – мозъкът започва да работи по-бързо, а самите вие ставате енергични, бързи, динамични и много пъргави. Да не говорим, че цвеклото е отличен борец срещу бактерии и токсини, така че отлично може да стане и част от вашата нова здравословна диета!

Кленов сироп. Канадското чудо, наречено кленов сироп, от години наред поразява хората с невероятните си свойства. Те са прекалено много, за да ги изброим всички, но в случая, по въпроса за енергията, можете да бъдете сигурни, че във вашето тяло тя ще бъде възстановена само от един месец редовен прием на кленов сироп. Той също гони токсините, защото е мощен антиоксидант, а освен това намалява холестерола и буквално ще ви накара да се раздвижите повече от всякога!

Банан. Фруктозата на банана успява да подейства на кръвната ви захар, което неименуемо води до извода, че с този вкусен плод можете да си набавите нужната енергия за деня само от една закуска с два банана. Това е чудесен старт на деня, а освен това бананите намалят риска от инфаркт и поддържат в норма вашата добра фигура!

Ориз. Смятаме, че въглехидратите са вредни за отслабващите хора. Обаче сме в голяма грешка, защото всъщност, има и въглехидрати, и въглехидрати. В ориза се съдържат така наречените полезни въглехидрати, които помагат за по-бързото усвояване на калориите и сам по себе си този процес и действа енергизиращо на целия организъм, който е приел нужните витамини и минерали, както и полезни калории, и вече може да работи на пълни обороти!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook