Вечерните тайни за красота и младост, които ще променят живота ви завинаги!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 21.08.2015 в 13:07

Съществуват така наречените нощни процедури, които са особено важни за поддържането на естествената красота и запазването на здравия и млад вид на кожата, лицето, ноктите и косата. Експертите в областта ги наричат понякога и вечерни тайни за красота и всички те в голяма степен са по-действащи и ефективни дори и от най-добрите спа процедури, извършени през деня. Тайната се крие във факта, че докато спим оставяме цялото тяло в покой със съответния лек или грижа, което му дава възможност да реагира на дадената маска, например, по-бързо. Резултатите също са по-трайни, а самите ние сме по-малко ангажирани с процедурите, защото те действат, докато спим и на сутринта веднага можем да видим и крайния ефект. Ето част от тези нощни процедури, които спокойно да пробвате вкъщи в домашни условия. 

Тренировка пред лягане. Тя кара тялото ви да се умори и да заспите по-бързо, ако страдате от безсъние, което влошава състоянието на кожата ви. Освен това, вечерната тренировка е подходяща за отслабване и горене на мазнини при положение, че те граничат с наднормено тегло. 

Грижа за околоочния контур. Дерматолозите са на мнение, че процедурите за хидратация и стягане на зоната на околоочния контур са най-успешни, когато се прилагат преди лягане. Дневната грижа за кожата около очите може да се окаже драстична и прекалено натоварваща. От друга страна, вечер, нанасянето на специален крем от аптеката или такъв приготвен в домашни условия успокоява кожата по-бързо, като на сутринта няма да видите нито торбички, нито тъмни кръгове – основни проблеми за конкретната част от лицето. 

Нощна грижа за миглите. В един момент ще спрете да поставяте изкуствени мигли, ако само за седмица, всяка вечер преди лягане, мажете миглите си с бадемово масло или вазелин. Нужни са горе-долу 7 часа на тези съставки да подействат върху миглите, за да ги направят по-дълги, обемни и пърхащи. 

Лечение на акне. Хората със сериозни проблеми, свързани с акнето, задължително трябва да мажат най-силно засегнатите участъци от лицето вечерта преди лягане. През деня всяко третиране губи своя ефект след няколко часа, защото кожата продължава да бъде замърсявана, докато сме навън или докато се подлагаме на стрес на работното място. Нещо повече – вечер, лицето е в покой и всяко нанесено мазило действа безотказно!

Бадемово масло и за устни. Съвсем не е трудно поне да се доближите до красивите и плътни устни на Анджелина Джоли, ако всяка вечер ги мажете с бадемово масло. То действа подхранващо, лечебно и разкрасяващо, но му е нужно повече време, през което да не ядете и да не пиете вода, т.е. да оставите зоната непокътната и в покой.  

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook