В случай, че сте на диета, включете към нея тези полезни въглехидрати!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 05.10.2015 в 13:08

Живеем в заблудата, че диетата задължително трябва да изключва каквито и да е въглехидрати. Това обаче съвсем не е вярно! Въглехидратите са невероятно необходими за вашата програма за отслабване, както и за поддържането на оптимално тегло. Нещо повече – някои въглехидрати са доста полезни и здравословни за диетата ви. По-конкретно, това са следните въглехидрати:

Кисело мляко. Освен че е супер въглехидрат, който засища и прочиства организма за часове, защото е мощен пробиотик, киселото мляко е и страхотен антиоксидант, подобряващ състоянието на кожата ви. Да не забравяме, че в комбинация с овесени ядки, киселото мляко е най-добрата закуска – и за отслабващите, и изобщо!

Сладки розови картофи. Картофите може и да са най-калоричните зеленчуци, но конкретно розовия сладък сорт е отличен вариант да активизирате метаболизма си и да го направите бърз като никога. Най-добре е обаче да се придържате към този зеленчук само на обяд, защото ако го готвите за вечеря е възможно  да не успеете да заспите при такова мощно забързване на метаболизма. 

Сухари. Сред най-големият проблем за хората у нас, когато са на диета, е изключването на хляба от масата. В България той е задължителен, но за програмите за отслабване – не особено ползотворен. Ако и вие имате такъва проблем. Заменете го с пълнозърнести сухари. Те, между другото, са и по-вкусни!

Нахут. Вкусен, здравословен и страшен протеин, нахутът е чудесна супер храна, за която трябва да помислите, ако ще се подлагате на диета. Учените са установили, че хората, които редовно консумират нахут, много по-рядко стигат до състояние на преяждане. Ако сте добри в кухнята, можете да сътворите чудеса с нахут – от ориенталски салати до вкусни предястия за лека вечеря и дори супа за засищане на обяд. 

Киноа. Това е една от най-новите храни, добавени към така наречените супер храни. Идеята на киноата е ясна – от всички зърнени култури тя съдържа двойни дози витамини и минерали, които стимулират метаболизма, създават усещане за ситост, нанасят сериозни поражения на натрупаните мазнини и дори поддържат в отлично състояние вашата имунна система. 

Ечемик. Свойствата на ечемика са много сходни с тези на гореспоменатата киноа. Той също създава усещане за ситост и по същия начин забързва метаболизма. Въпреки че не е най-вкусния обяд, който можете да си представите, ечемикът ще изиграе страхотно силна роля във вашата диета или програма за поддържане на нормално здравословно състояние.

Задължително обмислете тези богато на въглехидрати храни, ако решите, че трябва да промените режима си на хранене към по-здравословен!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook