Три нови факта относно метаболизма, които ще ви учудят!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 12.10.2015 в 12:16

Метаболизмът е основният процес в тялото, който не само че усвоява храната, приемана ежедневно от нас, но и ни помага да извличаме от нея най-полезните съставки, да отслабваме, а също така и да поддържаме нормален ритъм на здравословен живот. Всички вие сигурно знаете стотици митове и легенди, истини и доказано научни факти относно метаболизма. Някои от вас дори навярно спазват повечето правила на диетолозите по повод добрия и забързан метаболизъм, а други – дори и да не са толкова навътре в нещата или не особено сериозни в режима си на хранене – все пак се интересуват по въпроса и когато могат прилагат основните му насоки. Ние обаче разбрахме, че учените са достигнали до съвсем нови изводи по повод метаболизма. Интересното в тях е, че те са малко необичайни, за маниаците на тема здравословен начин на живот ще се сторят дори абсурдни, а за нас са митове, които са разбити с факти, на които обаче не е нужно задължително да вярваме. Ето и ги трите нови факти относно метаболизма, които ще ви учудят по всяка вероятност. 

Закуската е най-важното хранене за деня. Да, ама не точно! Всъщност, въпросните учени съветват, ако нямате толкова много време за закуска сутрин, просто не се напъвайте. Тя не била съвсем най-важното хранене и няма нищо кой знае колко страшно, ако я изпуснете. Същите тези учени продължават с твърдението, че след като закуската е най-важна за деня понеже с нея започвате деня си, не е толкова фатално в случай, че я пропуснете, свършите някаква работа и първото ви хапване е в ранния обяд – отново обилно и отново меню, богато на въглехидрати, които да ви заредят. Този начин на хранене даже бил подходящ за хората, които се опитват да отслабнат. 

Лютите чушки са супер добри в изгарянето на мазнините, но защо пък само лютите? Още едно изследване сочи, че не само лютите, но и традиционните червени и зелени меки чушки са достатъчно благоприятни за вашата диета. Ако не обичате люто, не означава, че няма да можете да изгорите мазнините. Напълно възможно е да постигнете същия ефект, ако хапвате обикновени печени чушки. Всичко е въпрос на желание и вкус в случая и ако даже имате склонност към язва или други стомашни заболявания, лютите чушки категорично не са за вас. Хапвайте си най-добре нормални меки чушки. 

През лятото отслабваме по-лесно заради температурите, но и през зимата става. Научени сме да вярваме, че когато тренираме в горещо време, изгаряме повече мазнини понеже се потим повече. Но учените решиха да си направят експеримент със същите тренировки от летните занимания на хората, които участваха в изследването и резултатите са почти едни и същи. Оказа се дори, че студеното време стимулира изгарянето на вредните мазнини, така да се каже празните калории, които реално погледнато са по-важни да бъдат елиминирани от вашето тяло!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook