Топ 5 велики изследователи
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 22.07.2015 в 12:29

Светът, какъвто го познаваме днес, не винаги е бил толкова динамичен и високотехнолигчен, като едно време хората са живеели много по-просто, но въпреки това са се раждали велики умове, благодарение на които днес ние имаме толкова много удобства. В този материал сме ви подбрали 5 от най-великите учени от новата история на света, а ето кои са те:

Исак Нютон – за мнозина именно Нютон е човекът, който е спомогнал най-много за развиването на цивилизацията, тъй като той е открил толкова много и важни неща, че без него живота щеше да бъде немислим. Английският изследовател е роден на 25.12.1642 г, като е „виновник“ за закона за всемирното привличане, законите за движение, произхода на звездите, скоростта на светлината, хронологията на Библията и други. Нютон е виден математик, физик, философ, астроном, алхимик и богослов, а да си всичко това през 16-и век е било граничещо с лудост, тъй като хората не са разбирали много от нещата, които англичанинът прави. Може би раждането по Коледа е изиграло някакво чудо и ни е дало този велик учен, който между другото е роден преждевременно.

Томас Алва Едисон – това също е много велик човек, на чието име има регистрирани 1093 патента по различни открития, което е безпрецедентен рекорд в целият свят. Американският бизнесмен и изследовател е роден на 11.02.1847 в Милан, САЩ, като неговата история е много цветуща. Като младеж, той е работел и живял при Франклин Поуп, но в последствие е уволнен и започва сам да пише своята история, изобретявайки електрическия регистратор на гласуване. Едисон става известен, след като изобретява фонографа, като и други учени са имали подобни опити, но неуспешни. Едисон основава своя лаборатория в Менло Парк и за него работят много служители, но той приписва на себе си всички заслуги, което е доста егоистично. 

Леонардо да Винчи пък е един от най-мистичните велики умове, които познаваме и почитаме. Основно хората го познават като художник и скулптор, но той също така е архитект, инженер, изобретател и върл критик на историята, описана в Библията. Да Винчи е роден на 15.04.1452 във Винчи, Италия и е извънбрачно дете на нотаруис Сен Пиеро и слугинята Катерина. Той допринася и много за развитието на астрономията и анатомията, но повечето му открития са само на хартия и не се реализирани. Най-известните му картини са „Мона Лиза“ и „Тайната вечеря“, в които има скрити сложни кодове. Смята се също така, че той е и голям фалшификатор, като може би едно от неговите творение е известната Торинска плащеница, на коята има отпечатани ликът и тялото на Христос. Да Винчи има теория, че всъщност не Христос е нашият Бог, но това е друга тема. 

Никола Тесла – също едно много велико име, което светът ще помни винаги. Тесла е американец със сръбски корени, който е роден в Смилян на 10.07.1856 г. Известен е с големият си принос към развитието на електричеството и магнетизма, като е откривател на променливия ток и електромагнитните вълни. Сега на негово име са кръстени луксозните електромобили „Tesla”, към които има сериозен интерес, зареди светлото им бъдеще. Той също така е работил за Томас Едисон

На 5-о място ще поставим Алберт Айнщайн, но той в никакъв случай не е пети в нашата класация, тъй като всички тези учени имат еднакъв принос за развитието на света и технологиите. Айнщайн е роден на 14.03.1879 г. в Улм, Гемрания и има Нобелова награда, заради огромният си принос към развитието на теоретичната физика. Негото е и популярното сред учените уравнение – Е=MC2. Айнщайн е с еврейски корени и освен учен, той е писател, философ и теоретик. Бащата на съвременната физика, както мнозина го наричат, е работил предимно в САЩ и Швейцария, а благодарение на него, днешните уравнения и закони са толкова точни и полезни.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook