Тези влошаващи кожата ви фактори наистина ще ви изненадат
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 15.04.2016 в 21:44

Мислите си, че знаете всички правила за чиста, свежа и съвършено гладка кожа? Убедени сте, че правите и не правите всичко, от което зависи лицето ви да прилича на порцелан? Е, помислете си пак, защото следващите редове, всъщност, могат и доста да ви изненадат. Всички по-долу фактори, влияещи негативно на вашата кожа, със сигурност, ще ви накарат да се замислите дали да не спрете да правите някои неща и да започнете да правите други. В името на красотата сме готови на всичко, нали?

Постоянно допирате телефона до лицето си, не спирате да говорите - Без да влизаме в недоказани изследвания и изводи за радиацията и облъчването от WiFi вълните, от сигналите на мобилния и т.н., ще ви кажем нещо, което вече е доказано: по телефона ви има повече бактерии, отколкото на седалката на тоалетната, отколкото на дръжката на кофата за боклук. Така че замислете се дали не е време да намалите телефонните разговори. 

Не се храните редовно - Дори да спазвате здравословен режим на хранене – без мазни храни, без прекаляване с млечни продукти и сладки изделия – ако не се храните редовно, пропускате основни хранения, особено закуската, кожата посивява, губи еластичността си, а често се покрива и в пъпки и зачервявания поради стреса, който й причинявате. 

Тренирате грешно! - В тренировките няма нищо лошо – особено за кожата. Напротив, те ви дават здраве и сила, убиват мазнините. Но има някои вредни навици, за които трябва да забравите: например, неслагането на слънцезащитен крем, ако тренирате навън, както и тренирането с грим, който запушва порите и още повече влошава акнето, фините бръчки и линии. 

Прекалено много кофеин - Кофеинът е мощен антиоксидант, който ще прогони токсините, включително и от епидермиса, но с него не трябва да се прекалява. Когато дойде в повече, той води до силна дехидратация, а както знаете, тя винаги и на първо място се отразява на кожата. В случай, че просто имате нужда от повече енергия и ободряващи напитки през деня, поради напрегнатото ежедневие, което водите, заложете на зеления чай. Той е много по-добра алтернатива на кафето – най-вече за фигурата и кожата ви, защото е още по-силен антиоксидант и е силен диуретик.

Вашата кърпа за лице достатъчно чиста ли е? - По-вероятно не, защото дерматолозите са на мнение, че за оптимална хигиена кърпата трябва да се сменя през ден. Едва ли някой от вас си пере кърпата за лице всеки ден, но да имате няколко такива е добра алтернатива, не мислите ли?

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook