Тези неща могат успешно да ви предпазят от рак!
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 28.03.2016 в 19:17

Една от най-страшните и същевременно често срещани причини за смърт из цялата Земя днес е не кое да е, а ужасното заболяване, наречено рак. То може да засегне почти всяка част от тялото, а причините за него дори не са напълно изяснени все още. Все пак има и такива симптоми и първоизточници на тумори, които са научно обяснени, т.е. за тях вече се знае какво може да ги предизвика и развие във вашия организъм. Според тези проучвания, учените са стигнали до простичките, но много лесни подходи всеки един от нас да направи поне малкото, за да се предпази от рак. А следващите неща, определено, могат да намалят риска и при вас за появата на рак в бъдеще:

Нормално тегло - Свръх теглото, точно като рака, е бич на 21 век. Ако преди хората са умирали от глад, то днес, те умират от преяждане. Нещо повече – те умират от некачествено хранене, което най-често се свързва с джънк фуд, с храна, която носи не витамини и минерали, а само токсини за организма. Точно тази храна е и храната, която ви кара да дебелеете, т.е. да излизате от рамките на здравословното хранене. Всъщност, ненормалното тегло, освен наднорменото, може да се окаже, и прекалено ниското тегло, което е и не по-малко рисково за образуване на рак.

Липса на движение - 75% от болестите на 21 век като разширени вени при жените, хемороиди при мъжете и какво ли още не се дължат не на какво да е, а именно на уседналия начин на живот. Освен че повечето професии са компютаризирани в 21 век и ни приковават към стола, те създават у нас и редица предпоставки за образуване на рак. Активният начин на живот е отлично средство не само за поддържане на перфектната фигура и естествена красота, но за предпазване от рак!

Избавете се от вредните навици - Под спиране на алкохола никой няма предвид да го ограничите до нула, т.е. да го оставите настрана завинаги. Напротив – една чаша бира или вино на ден е полезна, а освен това държи имунитета в добра кондиция. Но прекалявате с какъвто и да е вреден навик като неспане по цели нощи, пушене на цигари или вземане на прекалено много медикаменти е враг номер едно за нормалното и естествено здраво тяло. Когато намалите всички тези пороци в своя живот, ще намалите и риска от рак.

Край на солта - Бялата смърт…Чували ли сте за нея? Да, това именно е солта и тя може да ви причини страшно много проблеми със здравето, включително и рак. Затова вместо да се чудите какви хранителни добавки да приемате, за да бъдете здрави, просто забравете за солта веднъж завинаги!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook