Странни, но доста полезни приложения на традиционния оцет
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 20.05.2016 в 21:40

Оцетът не е просто вкусна добавка към салатите ни, но и изключително полезен. Той намаля нивото на токсини в тялото, съдейства за по-добрия метаболизъм, а освен това ни предпазва от бактериални инфекции, порок на сърцето и още какви ли не други сериозни заболявания. В същото време обаче не трябва да забравяме, че оцетът е незаменим помощник в чистенето и в много други битови наши дейности, за които дори не сме и подозирали. За да ви докажем това, сме решили да ви изброим няколко странни, но доста полезни приложения на традиционния оцет, за които е твърде вероятно да не сте чували! Ето ги и тях:

При слънчево изгаряне - Може да сте свикнали да го третирате с доброто старо кисело мляко, но не по-малко облекчаващ ефект има и оцетът. В случай, че нямате кисело мляко наблизо, пробвайте следващия път да премахнете умората и паренето от прегряването на плажа с обикновен оцет. Смесете 100 мл оцет с един леген хладка вода. Наплискайте цялото си тяло с нея и ще видите колко по-добре ще се почувствате!

За перфектна кожа - Макар и киселинен, оцетът е невероятно полезен за кожата. Това, което много оценяваме в свойствата му срещу несъвършенствата по лицето е, че е подходящ за всякакъв тип кожа. Така например, прекалено сухата кожа ще успее да нормализира нивото си на pH, мазната ще се отърве от излишния серум, а застаряващата – ще бъде с няколко фини линии по-малко – ако използвате обикновен оцет!

Срещу неприятните газове - В днешни дни, те са доста често срещано явление и е по-ясно от всичко друго защо – ядем изключително вредна и некачествена храна, та дори и тази, за която смятаме, че е био и здравословна. Газовете и подуването на стомаха лесно се стопират с няколко лъжички оцет на гладно. Направете го три пъти на ден и веднага ще почувствате облекчение в стомаха и корема.

Срещу изпотяване на краката - В случай че нямате гъбички, но краката ви не миришат особено приятно – особено след цял ден по улиците или по задачки – то тогава вие просто страдате от прекомерно изпотяване на краката. За да го предотвратите, в горещите дни, обтривайте сутрин краката с оцет. Той няма как да бъде усетен като миризма от околните, защото тя  бързо се изпaравя.

Срещу пърхот  - За да се избавите от него с натурално и безвредно средство, на помощ отново идва оцетът. Всеки път след или преди баня нанесете оцет по цялата коса и най-вече по скалпа. Пърхотът ще изчезне до няколко седмици. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook