Спрете менструалните болки с тези био средства
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 05.10.2015 в 13:10

Средно, жената изпитва около 400 пъти в живота си силни болки, на които природата я е обрекла от самото й раждане. Знаете за какво говорим. Менструалните болки за някои дами обаче са толкова силни, че те не могат да отидат на работа или на училище, изпитва затруднение да извършват дори елементарни действия поради диксомфорт и в случаите, когато са си у дома. Не е нужно и вие да страдате през този период от месеца. Нещо повече – не е нужно да се тъпчете с лекарства и допълнително да разваляте стомаха си, защото има натурални решения за вашето състояние. Спрете менструалните болки с тези био средства!

По-малко кафе през тези дни. Кафето и най-вече кофеинът – затова и предупреждението с пълна сила важи и за силните чайове – увеличава до два пъти болките по време на месечния ви цикъл. Освен това, то дехидратира тялото ви, а през този период от месеца това би могло сериозно да навреди на вашия комфорт и нормален ритъм на живот. Заменете кафето с билков чай от мента или лайка.

Пазете тялото си на топло. Има мит, че докато сте в цикъл топлото влошат състоянието ви. Всъщност, ако се обградите с топлина, крампите ще се разнесат и до голяма степен неприятните усещания и в ставите, и в корема ще изчезнат. 

Увеличете съня. Това е период, в който тялото ви извършва доста процеси и е напълно нормално да има нужда и от повече почивка. Ако средно спите по 8 часа, напълно нормално и естествено е през месечния си цикъл да ги увеличите на 10 или поне да си вземете едночасова дрямка. 

Без твърде солени храни. Солта влошава състоянието ви на дискомфорт, а и сама по себе си тя е доста вредна. Друг е въпросът, че докато жените са в цикъл изпитват силен апетит към по-сладките и солените неща. Ще трябва обаче да им устоите. Заменете ги с леки храни като топла супа, салата, здравословен сандвич, а най-добре – препечени филийки със сирене и масло. 

Водата също се увеличава. Приемът на вода през месечния цикъл също е добре да се увеличи. Вече споменахме за голямата необходимост от хидратация на тялото през този период от месеца за жената. Освен това, според учените, ако тогава дамите пият повече вода, болките значително ще намалеят, а наред с тях и продължителността на цикъла. 

Лавандула за релакс. Това ухание и растение действа изключително добре на жените през месечния им цикъл. Действието е предимно отпускащо, а самата лавандула може да се приема както като ароматен чай, като есенция в десерт и дори само като козметично средство под формата на масаж с етерично масло.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook