Специални съвети за дамите с къдрави коси
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 30.03.2016 в 16:27

Къдравата коса е по-скоро рядкост, отколкото класика. Стотици жени по света с прави коси завиждат на дамите с елегантни къдрици – било то едри или ситни – но при всички случаи естествени. В същото време, жените с къдрави коси знаят особено добре колко е трудно да се грижиш за тези къдрици. Нормално и логично е, че те изискват по-особени подходи и методи за справяне с проблеми като цъфтеж, косопад и третиране за специални поводи. Днес, ще обърнем специално внимание на дамите с къдрави коси. Представяме им цял пакет от грижи, с които ще запазят своята гордост – естествените къдрици – в изрядно състояние.

Двойна хидратация - Презумпцията е, че повечето къдрави коси са сухи. Затова и скалпът им често се изсушава, а косата бързо нацъфтява. За това е и толкова важно за дамите с къдрави коси да осигурят за главата и прическата си двойна хидратация. За скалпа, съветваме да прилагате естествени масла като масло от жожоба и арганово масло, докато по дължината на косата е добре да нанасяте балсам – и то без отмиване – не само след баня, но и по възможност ежедневно. Балсамът ще ви помогне и да оформите и отделите една от друга къдриците си така, че сякаш сте излезнали от фризьорския салон.

Забравете за продукти за коса със сулфати - Сулфатите силно могат да увредят вашите нежни и изящни къдрици. От това следва и така наречения и добре познатия ви ефект „гръмнал бойлер в тръстика“, т.е. не къдрава, а рошава коса. Старателно подбирайте шампоана и стилизиращите си продукти за коса. Гледайте винаги етикетите и избягвайте всякакви стоки, съдържащи сулфати.

Намалете и ползването на сешоар - С него ще увредите и изсушите косата си още повече. По-добре е да сушите къдриците си с обикновена кърпа, а ако ги оставите да изсъхнат „естествено“ – без топлинна обработка – още по-добре за тях. В тези случаи можете да се доверите на сешоара само ако ви се налага силно и то при положение, че държите уреда на максимално далечно разстояние от главата си.

Обърнете внимание и на спалното си бельо - Може и да ви се стори странно, но спалното бельо, върху което поставяте глава, за да заспите, изиграва не по-малко важна роля за поддържането на вашата перфектна къдрава коса. За да избегнете всякакви негативни влияния от вашата калъфка и възглавница, старайте се да избирате спално бельо от естествена коприна. Тя максимално много предпазва главата и скалпа, а освен това се грижи и за запазване на хубавата ви коса!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook