Щастието се разпознава по утрото
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 01.04.2016 в 21:16

Утрото не само че е по-мъдро от вечерта, но и е критерий за това дали един човек е щастлив. Според психолозите, щастливият човек може да се разпознае още от първите му минути след ставане от сън. Той просто се държи по различен начин, прави различни неща и изобщо утрините си изкарва не както нацупените и нещастни хора. Ето какво правят и как прекарват сутрините си щастливите хора:

Казват на всеки срещнат познат или близък „Добро утро“ с мотивиращо послание за успешен ден - Мотивацията и кипежът от енергия са много характерни за щастливите хора и най-вече за техните сутрини. Щастливците са свикнали да предават от зареждащото си настроение обаче и на околните, защото вярват, че само споделеното щастие е истинско щастие. 

Слушат музика - Само истински щастливите хора могат да преборят сънливостта и мързела с нещо толкова ободряващо и красиво като музиката. Понякога те танцуват, а друг път дори си и пеят, та чак докато се качат в градския транспорт или влезнат в класната стая или офиса. 

Щастливите хора никога не стават толкова време преди работа, колкото им е нужно само да се облекат и изминат маршрута до офиса - Те стават по-рано, защото обичат да грабят с пълни шепи от живота и защото знаят, че утрото е идеално за тренировки, за медитация, а дори и за да научиш нещо ново. Има и щастливи хора, които обичат да станат по-рано сутрин дори само да почетат малко книга или да изгледат част от любимия си надъхващ за успехи и постигане на целите филм!

Закусват с любимата си закуска - Защото щастливите хора не робуват на модните капризи, че трябва да са винаги с перфектни мерки и много слаби. Те предпочитат да имат свой собствен поглед на нещата за здравословния начин на живот. Освен това, за щастливите хора всяко утро е ново чудо и затова е напълно нормално то да започне подобаващо, щастливо и красиво, а защо не и вкусно!?

Правят нещо хубаво за някого – в повечето случаи скришом - Защото щастливите хора знаят, че ако хората около тях не са щастливи, и тяхното щастие е невъзможно или поне някак си лицемерно. Освен това, те не искат някакви благодарности или отплата, а искат да заразят с щастието си и околните, та затова и е толкова важно за тях да правят своите добрини тайно. Не става въпрос за някаква мащабна благотворителност, дори едно отстъпване на мястото в автобуса на майка с деца е напълно достатъчно понякога!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook