Съвети за справяне с трудността да ставаме рано сутрин
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 24.09.2015 в 14:59

Един от най-честите ни ежедневни кошмари, безспорно, е ставането рано сутрин. Колкото и да отбягваме този проблем, рано или късно ни се налага, да влезем в ритъм, за да свикнем да се будим на време и да свършим всичките си задачи за деня. За онези от вас, които обаче все още имат сериозни проблеми със събуждането рано сутрин, ние подготвихме специални съвети. Те категорично ще намалят стреса, а и закъсненията ви за училище или за работното място. Вижте нашите подходи към по-лесно справяне с ранното събуждане сутрин. 

Лягайте си навреме. Тук, поясняваме на време, защото не е особено правилно да твърдим, че ако си лягате твърде рано, ще ви е по-лесно събуждането. Някои хора просто са нощни птици и колкото и да се мъчат да заспиват преди 10 часа вечерта, нещата просто не се получават. Така че много по-важно е навременното лягане – когато се почувствате поне малко изморени и готови да се насладите на здравословен сън от поне 7 часа. 

Пробвайте с водна атака. Водата се смята за жизнено важна за човешкия организъм и проблема със сутрешното събуждане е поредното доказателство за този факт. Ако приключвате и започвате деня си с една чаша вода, организмът по-лесно се настройва към новия ви ритъм и така ще намалите с до 60% стреса, който ви докарва прекалено ранното събуждане. Запомнете: цигарата и кафето съвсем не са първите неща, които трябва да сложите в устата си, след като станете от леглото. Напротив – те ще ви накарат да се почувствате още по-изтощени. С една чаша вода обаче веднага пренастройвате тялото си от режим сън към активна дейност. 

Вечерята е много важна! И тук говорим не за това, че трябва да вечеряте редовно и да не държите организма си гладен през нощта – никой няма да заспи лесно, ако му къркори коремът, нали? Става въпрос за леко хапване преди сън, което няма да настрои организма ви за тежък процес по храносмилане, създаващ дискомфорт и неприятно натоварване в коремната част. Ако започнете с по-малки порции вечеря или дори със салата, ще видите, че с всяка следващата сутрин събуждането ще стане далеч по-приятно и леко от преди!

Лягайте си позитивно настроени за следващия ден! Вътрешната мотивация е ключова в навика да се събуждате бодри и винаги навреме рано сутрин. Ако знаете колко много задачи имате на следващия ден, никога няма да си лягате късно вечер, а сутрин ще се събуждате с борбеност и готовност за нови подвизи и постижения – и то с голямо желание. Направете си списък с най-неотложните ангажименти за деня и ще видите като на следващия ден ще се събудите със супер добро настроение!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook