Съвети за по-организиран и подреден живот
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 26.03.2016 в 14:07

Всички го искаме – да водим поне малко по-организиран и подреден живот. Това обаче никога не е лесно. Прекалено е динамично нашето ежедневие, прекалено е динамичен векът, на който принадлежим. Всичко сякаш лети с бясна скорост и времето никога не ни стига. Точно така се създава и хаосът, сред който сме принудени да живеем ежедневно – у дома, на работното място, в училище, дори в почивните дни, докато сме из парковете, улиците, моловете или заведенията. В последствие, целият този хаос несъзнателно пренасяме и вкъщи, в лайфстайла си. Искате по-организиран и подреден живот, но не знаете откъде да започнете? Ето няколко съвета от нас:

Правете си план графици с най-важните задачи - Започнете да ги правите ден за ден – преди лягане на предната вечер или рано сутрин, докато се ободрявате с първата си чаша горещо кафе. След като свикнете с тази простичка организация, можете да преминете едно ниво нагоре, като започнете да съставяте списък с най-важните ангажименти и цели и за седмицата, а защо не и за месеца?

Научете се на мултитаскинг - В миналото ни казваха, че две дини под една мишница не се носят, но нещата днес се промениха и ще трябва да се научите да носите не просто две, а и повече, по 3-4 дини наведнъж. Разбира се, мултитаскингът не се усвоява веднага, ще ви е нужно време да свикнете. Веднъж научили се да правите няколко неща по едно и също време, ще видите, че това е най-добрият метод за справяне с целия стрес и с дългия списък от задачи за деня.

Винаги почиствайте след себе си, когато правите нещо, свързано със създаване на безпорядък - След като се нахраните, измийте чиниите. След като измиете зъбите си, забършете петънцата по мивката. След като свършите с домашните, подредете учебниците и всички останали книги и предмети на бюрото. Когато задачите ви се движат в строга верига от последователност, да кривнеш или да забравиш нещо, става почти невъзможно. 

Задължително си почивайте поне един ден в седмицата - Без значение дали работите, или учите, не може да затормозявате и тялото, и мозъка си ежедневно. В един момент силите ви ще се изчерпат и хаосът наоколо значително ще се увеличи. Затова поне един ден от седмицата трябва да оставите на автопилот, да го прекарате в мързелуване, в забавяне на оборотите. Това не е излизане от строя, а почивка. Всеки има нужда от такава – дори и машините, които прегряват от постоянно натоварване и работа. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook