Съвети за пазаруване на дрехи втора употреба
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 22.11.2015 в 16:10

Макар пазаруването дрехи и аксесоари от втора употреба да се превърна в истински моден хит съвсем наскоро, в другите европейски страни това съвсем не е нещо ново или необичайно – особено за дамите, които обичат да имат свой собствен индивидуален стил и държат на добрия вкус повече от финансовите възможности за подбор на визия. Тъй като обаче по нашите географски ширини това е мания в момента, решихме да ви дадем няколко насоки и специални препоръки за пазаруване от дрехи втора употреба. 

Избирайте само запазени дрехи. Дори нещо ужасно много ви хареса като модел или идея, ако дрехата не е запазена, а напротив – овехтяла и видимо захабена – по-добре не я взимайте и се пробвайте следващия път, за нова находка. Запазените дрехи винаги изглеждат далеч по-добре и от най-интересните кройки, по които обаче се виждат следите от времето.

Винаги мислете дали моделът е актуален за вашата страна. Дрехите втора употреба пристигат откъде ли не до нас, така че е напълно възможно някои сред тях да не съответстват на тукашните тенденции. Хубаво е да бъдем различни и да показваме собствения си стил, но понякога с прекаленото не можем да постигнем кой знае колко голям ефект. 

Замисляйте се дали си струва цената. Никога не забравяйте, че дрехата все пак е носена и в един по-близък момент тя ще се похаби. Макар на пръв поглед дрехите втора употреба да изглеждат по-изгодни от тези в мола, да се замислиш дали цените им си заслужават никога не е лоша идея. 

Обиколете няколко магазини или вериги втора употреба, преди да намерите своя фаворит. Да пазаруваш дрехи втора употреба е истинско изкуство и умение. В началото е много вероятно да не успявате да подберете най-добрата стока, но с времето ще придобиете истински нюх за лов за находки. Знайте, че докато не изберете правилното място за пазаруване на дрехи втора ръка, страхотните попадения просто няма да дойдат. 

Винаги си определяйте бюджет. В противен случай, ще изхарчите много пари за глупости – а това е изключително вероятно, имайки предвид ниските цени на дрехите от този тип магазини. Още по-добра идея е освен бюджет, да определите какво точно търсите – връхна дреха, рокля или пола, въпреки че в магазин втора ръка винаги можем да намерим и нещо допълнително или това, което съвсем не ни трябва, но пък е толкова хубаво, че просто си заслужава парите и нашето внимание. А и стилът ви – той винаги трябва да бъде ваш основен критерий в магазин за втора употреба.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook