Съвети за бързо отърсване от стреса след смяната на времето
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 01.04.2016 в 21:07

В събота срещу неделя миналата седмица преместихме стрелките на часовника с един час напред, което както разбрахте, ни отмъкна цял един час. Режимът на ставане се обърка, та макар и часовата разлика да бе предвидена за почивните дни. Истината е, че за един ден няма как да успеем да свикнем с новото време, а и да не забравяме, че има хора, които работят събота и неделя. Още от първия работен, респективно учебен ден, сигурно ви е криво, не се чувствате изобщо отпочинали или наспали се. Но важното в случая е да успеете навреме да се отърсите от стреса след смяната на времето. Ако не успеете, цяла седмица ще се чувствате по този начин, ще бъдете истински скапани, всеки ден ще ставате с надолу главата и просто нищо няма да ви се получава по начина, по който искате. Ето няколко ефективни съвета за справяне с тази задача:

Лягайте си по-рано през цялата седмица - Накратко, не чакайте тотално да се изтощите, за да започнете да се приготвяте за сън. Все още, биологичният ви часовник е настроен по старото време, което означава, че ще ви се приспи прекалено късно, а сутрин, както се сещате, ще трябва да станете по-рано от обикновено. 

Пийте отпускащи напитки преди лягане - Вместо алкохол, отдайте се на релаксиращи напитки като чай – но без кофеин като черен или зелен чай – или мляко. При всички случаи забравете спиртните напитки. Те ще ви направят още по-изморени на сутринта, ще разхлабят силите на организма и със стреса няма да успеете да се справите бързо. 

Тренирайте вечер - Това ще ви накара да си легнете по-рано, което както разбрахте от първия съвет, е много важно, ако искате да се справите със стреса от смяната на времето. Все пак, не забравяйте, че в момента тялото ви е по-слабо от обикновено, така че тренировките не трябва да са много изтощителни или динамични, а по-скоро раздвижващи и довършващи, т.е. идеален завършек на деня. 

Приготвяйте си лека вечеря през цялата седмица - Това ще ви помогне да премахнете вредните токсини и свободни радикали от тялото, наслоили се от стреса. Избягвайте пърженето и мазното и заложете на свежите салати, топли и отпускащи нервите и мускулите супи, както и печени зеленчуци или варени меса. Това е идеалната възможност, между другото, и да стартирате пролетния детокс на тялото, а също така и да поставите началото на лека диета – било то за профилактика, или за отслабване.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook