Съставките, от които да бягате в козметичния магазин
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 07.12.2015 в 16:34

В козметичния магазин сме свикнали да търсим продукти, които да ни допаднат като марка, ефект или просто с надпис „био“ или „без парабени“, без дори да подозираме, че огромните врагове на нашата естествена красота се крият зад напълно различни и на пръв поглед нормални имена. Става въпрос за съставки, от които на всяка цена трябва да бягате, когато си избирате било то крем за лице, шампоан за обем или лосион за тяло с ексфолиращ ефект. Ясно е, че не можем да ползваме само природните средства и методите на баба за разкрасяване, но пък поне можем да избегнем най-вредното, което се предлага на пазара, т.е. всичко, съдържащо следните вещества:

Фталат. Това е съставка, която, за жалост, не винаги е включена в етикета на продукта, но пък много рядко липсва в нея. Все пак, ако я мернете, оставете шишенцето и минете на следващия щанд. Фталит може да причини увреждане на черния дроб и бъбреците, както и да предизвиква тумори на гърдата.

Диоксин. Внимателно с антибактериалните кремове, лосиони и почистващи препарати за проблемна кожа. Те почти винаги съдържат диоксин, а той за нищо на света не трябва да попада в тялото ви. Проблемът на това вещество е, че действа силно токсично и върху самата кожа, и върху някои от органите на тялото. 

Олово. Има го в много продукти и има много силно отрицателно действие върху нервната система. Не забравяйте, че от нея тръгват всички болести и че тя много трудно се лекува, след като веднъж е била разклатена. Оловото много често присъства в избелващите продукти – включително и в пастата за зъби. 

Минерално масло. Наречено още производно на петрола, това масло не е нито био, нито има полезни минерали за кожата ви. Всъщност, то я влошава, защото запушва порите и може да доведе до силни изблици на акне – даже никога до сега да сте нямали такова. 

Тоулен. Поредното вещество с крайно негативни последици за стомаха, но и за белите дробове, се казва тоулен. Той има изключително вредно действие и то доста бързо, т.е. няма нужда много време да сте ползвали от продукт с такава съставка, за да почувствате вредата й. Внимавайте, защото тоулен има в почти всяка боя за коса, но също така и в някои продукти за нокти – лакочестител, заздравители за нокти и дори в лаковете.

Мили момичета, за нищо на света не се поддавайте на рекламите и дори това да са любимите ви продукти, ако те съдържат нещо от горе изброените съставки, пратете ги в коша за боклук! Завинаги!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook