Само за жени: защо постоянно сте изморени?
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 07.12.2015 в 16:32

Имаме един въпрос, специално отправен към жените: имате ли си на идея защо сте постоянно толкова отпаднали, защо изпитвате неистова умора и то нон-стоп, защо не ви достига енергията? Естествено е, че отговорите на тези въпроси може да са разнообразни в заивисимост от здравето и тялото на жената, но е факт, че една причина може да отговор на всички горе споменати въпросителни. Женското тяло, в действителност е много деликатно и затова всичко му влияе – както всяка лека промяна и нарушение, така и минималната липса сред важните за дамите витамини и минерали. Но да не задълбаваме тема, която не ви интересува, а директно да ви обясним за най-често срещаните причини на постоянната женска умора. 

Постоянно недоспиване. Колкото и да е банално, ако изкарате един месец с редовен сън от под 6 часа на ден, забравете да сте активни и енергични. Може и да се чувствате добре, но в един момент тонусът ви пада, нали така? Това е така, защото тялото в началото – т.е. когато се събудите недоспали – се самозалъгва, че е будно, че се е наспало. То работи така, както винаги е работило, но лъжата стига някъде до около 4 часа и тогава изведнъж всичко замира, вашата енергичност умира...

Имате лоша имунна система. Може и да не сте от най-болнавите, но синдромът на лошата имунна система, всъщност, е нещо напълно различно. Тук не става въпрос за имунитет срещу вируси и инфекции, а за постоянен механизъм, който тялото си изработва и ползва, за да изкара деня. Така че, вие може и да не пипвате грип и настинки всяка зима, но затова пък всеки ден да сте хронично изморени. Решението е просто: повече витамини, здравословна храна и билки за подсилване на имунитета. 

Наскоро сте преживяли емоционален срив. Лъжете се, че след като си казвате как сте преодолели всичко и вече не ви пука, вие вече не страдате. В съзнанието си може и да е така. Вие може наистина да сте забравили за изневярата, да сте превъзмогнали един провал, да сте се примирили с лошата шега на съдбата, но тялото ви не е. Доскоро то е било изтезавано, нервната ви система е била подложена на какво ли не и сега е време да се възстанови. Докато не го направи, тялото ви ще бъде като скапано след тежко боледуване. 

Имате заболяване, за което не знаете. Добре е все пак да посетите и лекар, ако постоянно изпитвате умора. Не се стресирайте от сега. Не винаги става въпрос за сериозни проблеми. Постоянната умора може да е и следствие на мигрена, на нарушения във функциите на щитовидната жлеза и дори на хормонален дисбаланс. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook