С кои билки да подсилим имунната си система?
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 22.11.2015 в 16:15

Без значение кой сезон е – но особено, ако е границата между есента и зимата – имунната ни система постоянно се нуждае от подсилване и стимулиране, за да може да активизира целия организъм не просто да се бори срещу инфекциите, вирусите, свободните радикали и токсините, но и да ви дава достатъчно сила и енергия, за да посрещате максимално оптимално и ефективно ежедневните си задължения и физически натоварвания. В случай, че не искате да пиете химии и лекарства, можете спокойно да разчитате на народната медицина. Вижте кои са най-ефикасните билки за подсилване на имунитета и вземете мерки, да подобрите ритъма и състоянието му още сега:

Бъз. Той се пие под формата сироп при тежки вирусни инфекции и настинки, но ако го приемате докато сте здрави, ще си осигурите максимална преграда срещу грип през този сезон. Необходима е само една чаша от бъз на ден, за да си осигурите тази защита. 

Ехинаценя. Тя се смята за най-добрият имуностимулатор за зимния период, но и през лятото да я използвате за подобряване на общото здраве, съвсем няма да сгрешите. Уникалното в нея е, че силен антиоксидант и бързо възстановява лигавицата и гърлото. 

Гинко билоба. Тази билка не се ползва само за подсилване на паметта, но и за подсилване на имунитета. В нея влизат много антиоксиданти, които установяват директна връзка със свободните радикали в тялото и моментално ги елиминират, за да дадат на организма да работи правилно и функционално. 

Котешки нокът. Макар и не толкова популярна, билката котешки нокът, също, се възприема за едно от най-добрите средства срещу отпадналост и неработеща имунна система. В миналото, чай от билката се е пил преди големи събития в селския живот като жътва и сеитба, за да се даде максимално сила на тялото за предстоящата физическа работа. 

Куркума. Куркумата е уникална не само в ориз като подправка за подобряване на неговия вид и вкус, но и като стабилна билка за ускоряване на метаболизма и осезаемо подобряване на имунитета. Пийте чай от куркума и се радвайте не само на добро здраве, но и на отлична нервна система, от която знаете добре, че тръгват повечето болести, ако показателите й не са в норма. 

Женшен. Това е любимата билка на жените и те много често целогодишно я пият, за да поддържат естествената си красота и младост в желаните граници и вид. Но в същото време, женшенът е и мощен имуностимулатор, който може да ви предпази ефикасно от грип и настинки. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook