Различните приложения на вазелина в домашната козметика!
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 24.08.2015 в 12:33

Знаете добре, че има определени продукти, които въпреки универсалното си приложение в ежедневието и крайно ниската си цена, действат безотказно в много процедури по поддържане на перфектния външен вид. Това са така наречените натурални продукти, без които буквално не можем и които задължително държим като основни съставки в домашната козметика. Точно такъв е и вазелинът – универсален в редица приложение, той може да ни помогне в борбата с много несъвършенства, които вместо да прикриваме, можем да излекуваме или поне драстично да намалим като видими ефекти по лицето и тялото. Вижте всички ползи на вазелина на едно място и в случай, че нямате у дома, веднага поправете грешката си!

  • Да махнете залепените изкуствени мигли с вазелин е най-лесно! А много пъти ни се случва така, че не можем да ги отделим от клепача, което може дори да навреди на зрението ни. 
  • Да не носим изкуствени мигли изобщо, също, може да се постигне като ефект с вазелин. Ако всяка вечер подхранвате миглите си с вазелин, само след месец те ще станат пърхащи и поне два пъти по-дълги, което автоматично ще ви накара завинаги да забравите за изкуствените мигли. 
  • След пробиване на дупки било то на уши, или на други части от тялото, в по-напреднала възраст, а не докато сте деца, може да ви се появи неприятно зачервяване или възпаление. Третирайте мястото с вазелин и зоните ще се нормализират и като визия и като дискомфорт. 
  • Пригладете веждите с вазелин, ако сте от жените, чиито вежди са непослушни. Някои косъмчета продължават да стърчат дори след посещение при козметичката, нали? Е, не се притеснявайте, защото вазелинът може да оправи и този ваш естетически проблем!
  • В тази връзка... Не се колебайте да използвате вазелин, когато искате да фиксирате прическата си. Някои дами и господа дори пренебрегват пълната с парабени козметична вакса, като я заменят с вазелин, който освен да приглажда косата, я подхранва и възстановява в дълбочина. 
  • Използвайте вазелин и когато настинете. Течащият нос не е най-секси чертата ви на първа среща, а в офиса може дори да провали цяла бизнес среща. Намажете ноздрите с вазелин и хремата мигновено ще спре от раз!
  • Случвало ли ви се е да видите скалпа си много по-силно боядисан от косата при боядисване в домашни условия? Това е напълно нормално, но пък можете да го избегнете, ако предварително намажете кожата на главата с вазелин, за да може после по-лесно да отстраните черното, кафявото или червеното от нея!
  • Последно, но не по важност, от вазелин и вашето любимо етерично масло би могъл да се получи и перфектният за вашето тяло домашен скраб без токсини, но с много ползотворни действия като премахване на мъртвите клетки и стягане на кожата!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook