Признаците, по които да познаете, че ви липсват витамини
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 25.03.2016 в 09:13

Дефицитът на определен витамин, обикновено, не може да се улови бързо, но когато тялото страда масово, поголовно от липса на витамини – повече от тях – състоянието ви бързо се изкристализира върху вашия външен вид. Днес, ще говорим именно за това – за основните признаци, по които бързо и лесно можете да познаете, че ви липсват витамини. Ето ги и тях:

Ъгълчетата на устата са напукани  - Често, те кървят или поне само болят. При всички случаи това не е проблем на новата козметика, която сте решили да изпробвате. Обикновено, този признак говори, че ви липсват повечето витамини от групата на витамин В, а и витамин С. Добре е да възстановите тялото си с комбинация от ударна доза витамин С и разбира се, витамин В комплекс. За нула време ще се оправите, но мерки, задължително трябва да се вземат.

Косопад - Факт е, че косопадът може да се дължи и на предозиране с витамини – най-вече Д и А – и на дефицит на такива. Обикновено, ако не приемаме достатъчно плодове и зеленчуци, както и важни храни като риба и мляко, косата ни става не по-рядка и мазна, но и малко по-малко започва да губи от своята гъстота. В един момент ще видите, че тя капе, но не се тревожете – ако вземете мерки навреме, проблемът бързо ще изчезне.

Обрив по лицето - Не става въпрос за редовните пъпки преди цикъл или за акне. Обривът е ситен, той избива на определени зони и от нищото! Събуждате се просто една сутрин и усещате сърбеж, а когато се погледнете в огледалото ви се ще да не излизате днес от вкъщи. Този обрив, също, е познат като дефицит на витамин В, но може да индикира и липса на витамин А, Д или даже калций – особено ако спортувате редовно и не си го набавяте нито по естествен, нито по синтетичен път.

Спазми в мускулите - И като заговорихме за тренировки, най-често, хората изпитват и спазми в мускулите, ако са активни физически или обратно – водят заседнал начин на живот – без да приемат достатъчно витамини. Внимавайте с този знак за липса на витамини. Той може да бъде и първият признак на по-сериозни заболявания, затова и ако приемът на магнезий, калий, цинк и калций не помогне след месец, важно е да се обърнете към специалист максимално по-скоро. Той ще ви предпише нужните лекарства или ще ви назначи правилната процедура за преодоляване на вашето здравословно състояние. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook