Привилегиите, за които жените може и да си премълчават, но не биха отрекли
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 06.05.2016 в 22:59

Жените в днешно време, а и като се замислим по принцип и винаги, обичат да казват, че са подценявани в обществото, че все още са дискриминирани за ред дейности и качества, но в същото време, те изкусно си мълчат за дадени привилегии. Това са привилегии, които продължават да радват дамите, но те от своя страна, не биха нито отрекли, нито някога изтъквали, за да не подчертаят слабата си страна за сметка на силния пол, мъжете. Ето за кои точно неписани правила за привилегированост на дамите става на въпрос:

Ако една жена ви покани на среща, това е нормално, никой няма да я помисли за психопат нали? - С две думи, мъжът по никакъв начин не би се усъмнил дали това не е някоя серийна убийца, а напротив – ще я сметне за модерна дама, която поема нещата в свои ръце. Обратно – при мъжете директният подход в свалките може да им изиграе доста лоша шега и при една такава постъпка дори да ги сметнат за психопати, да предизвикат страх в отсрещната страна.

Привилегията да закъсняват - На тях, жените име  простено понеже имат толкова много неща по визията си за коригиране и подготвяне преди важно събитие. Но колкото и да е важно то, един мъж просто не може да закъснява. Той трябва да е там навреме, без значение колко е суетен и колко „непокорна“ коса, например, има.

Мястото в автобуса - Каквото и да правят мъжете, те по-добре да не сядат в градския транспорт. Без значение дали в автобуса, или метрото има малки деца, възрастни хора, или просто жени, те трябва да отстъпят място. Обратно – дамите могат спокойно да поседнат и да отстъпят своето място най-много, ако видят човек в неравностойно положение, или по-стар човек до себе си. Но в останалите случаи, те спокойно могат да се возят, без да чувстват никакви угризения, докато удобно си седят на седалката.

Привилегията да не са най-добри на работното място - Защото на главата си жените имат и много други задължения, а и често – и по-важни дела, като семейни въпроси, домакинството и децата. И макар самите мъже също да са семейни, за тях няма как домът или бебето да бъде оправдание за провал или невъзможност за издигане в кариерата. Напротив – от всички мъже се изисква по един или друг начин да бъдат успешни, та макар и да имат най-хубавото и гледано семейство на света!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook