Природни лекове срещу грип и настинка
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 08.10.2015 в 13:41

В разгара на есенно-зимния грипен сезон сме и ако не сте започнали курса си на прием на имуностимулатори, е добре да знаете няколко натурални трика срещу настинки и вируси. Колкото и да са силни организмите ни и колкото и да се пазим от зарази – и на вън, и у дома – много е вероятно рано или късно болестите да ви застигнат. Потокът от хора, носещи грип, най-често е непреодолим и в нерядко случаи лекарствата се оказват сякаш единственият изход. Но това не трябва да е точно така. Лекарствата не трябва да са единствената ви опция. За да ви докажем това, ви представяме най-добрите природни лекове срещу грип и настинка още сега.

Екстракт от ехинация. Той е мощен антиоксидант и всъщност, можете да го приемате и за профилактика – т.е. като вариант на комерсиален имуностимулатор и анти-грип продукт от аптеката. Ехинацеята е уникална и в борбата срещу бацилите, след като се разболеете. Тя действа почти толкова бързо, колкото и най-силния антибиотик от аптеката. Приемайте я под формата на концентрат с вода в съотношение 1:20 или си правете вкусен ехинацеен чай. 

Витамин Ц. Приемът на витамин Ц по време на грип следва да се утрои. Какво имаме на предвид? Ако пазите диета и сутрин изпивате сока от един лимон с топла вода на гладно, когато се разболеете изяжте поне 2 лимона – цели, а не на сок – малко след събуждане и евентуално си направете цитрусов сок от лимон и грейпфрут през деня. В тази връзка освен двата плода, можете да заложите и на домати като богат източник на витамин Ц. 

Пилешка супа. Не само за душата, но и за тялото, пилешката супа е истински еликсир и извор на енергия и сила. Когато сме болни, това  е най-добрата храна и за успокояване на симптомите на вируса, и за подсилване на организма и имунитета. Освен пилешка супа, към менюто си можете да добавите и препечени филии, както и печени картофи. 

Чесън. Засилете консумацията и на чесъна в случай че сте се разболяли. Вирусите буквално биват посечени от тази мощна подправка, която макар и със силна миризма, има невероятни свойства да убива бацилите в зародиш, да укрепва имунитета и да дава стимул на стомаха да работи с нормални функции и подобрена скорост. 

Инхалации с етерични масла. Отличен начин да се справите с полипите по гърлото, инфекциите на белите дробове и непосилната кашлица. Сред етеричните масла, които ще ви помогнат в този случай, най-препоръчителни са мащерка, салвия, ментол и камфор.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook