Премиерата на 007 Спектър ще бъде на 26 октомври
Публикувано от admin   В категория Телевизия и кино   На дата 20.07.2015 в 12:48

Джеймс Бонд или Агент 007 е една от култовите филмови поредици в световен мащаб, а продуцентите на лентата винаги ни изненадват с много ефекти и изключителна актьорска игра. Шон Конъри, Пиърс Броснън и Даниел Крейг, Тимъти Далтън, Бари Нелсън и Роджър Мур са изпълнили ролята на агентът под прикритие, а това са все големи имена от шоубизнеса, които заслужават уважението на феновете.

Тази година ни очаква нова серия на Джеймс Бонд, която ще носи името „007: Спектър“. Премиерата естествено ще бъде в Лондон и не се съмнявайте, че ще бъде изключително бляскава, а датата е 26-ти октомври. Интересното този път е, че Sony Pictures са решили да зарадват първо феновете от Великобритания и Ирландия, където филмът ще бъде пуснат по кината паралелно с премиерата.

Сам Мендес ще бъде режисьор, а той вече ни е познат от „007: Скайфол“ и „Американски прелести“, с които той е лаурет за Оскар. В ролята на Джеймс Бонд отново ще се превъплъти Даниел Крейг, а в тази серия на кримката ще видим живота на агента още от неговото детство. Сценаристи и режисьори са решили да ни запознаят обстойно с младите години на британският агент, а освен добре познатият ни Крейг, във филма участват още Моника Белучи, Леа Сейду, Ралф Файнс, Наоми Харис и Андрю Скот.

Нека обаче да хвърлим повече яснота, около самата култова продукция. Джеймс Бонд е на екран вече цели 50 години, като общо са направени 25 филма, изиграни от 6 главни актьора. Основоположник на идеята е Иън Флеминг, но неговият Джеймс Бонд не е на екрана, а по книгите. Предполага се, че образът на 007 е изграден по истински агенти, но е добавена и нотка чаровност, с която Бонд да преластява дамите.

Когато Флеминг умира през 1964 г, негови колеги и приятели се амбицират да развият образа на Джеймс Бонд и започват с няколко автора, които да пишат романите, като почти всички от тях стават бестселъри и това не е изненадващо. Официалните права за кинообраза на Джеймс Бонд принадлежат на EON Productions, а отначало никой не е искал да реализира филм за Агент 007. Интересно също така е, че „Казино Роял“ е създаден, още докато Флеминг е бил жив, но първоначално лентата излиза на екран като пародия.

Още по-интересно е, как много извести актьори са отказали да изиграят Джеймс Бонд. Такива са Джерард Бътлър, който преценил, че филмът ще повлияе лошо на неговата кариера, Бари Нелсън, който пък не можал да постигне договорка със сценаристите или пък Мел Гибсън, който е отказал шокиращите 15 милиона долара и то преди доста години.

В крайна сметка, първата сериа от „бондиадата“ започва през 1961 година, благодарение на EON Productions и United Artists, а ето че 54 години по-късно, целият свят очаква появата на новият-стар Джеймс Бонд.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook