Предесенна мотивация за отслабване
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 02.09.2015 в 12:55

Често се чудим кой момент от годината да изберем за подсилване на организма и най-вече за пречистване от фаст и джънк фуда, който ежедневно консумираме. Отслабването обаче винаги е била цел, която ни кара да се замислим и за тези допълнителни неща. Според експертите, между другото, периодът,в  който навлизаме – а именно есента – е повече от отличен повод за подлагане на диета или поне за преминаване към по-лек режим от гледна точка на приемани мазнини, ограничаване на трудно смилаеми продукти и консумиране на повече полезни вещества и минерали, които да ни направят по-силни. Вижте защо е толкова ползотворно и удачно да започнем диета именно сега, в началото на настъпването на есента.

През лятото е твърде възможно да сме натрупали някое излишно килце. И в това няма нищо лошо – напротив, тялото ви е имало нужда от почивка, а съзнанието - от повече позитивни емоции, сред които влиза и повечкото похапване на любими блюда и ястия. Все пак, отпускарският сезон и ваканциите предразполагат хората да попрекалят с храните и затова сега е време да намалите теглото си, което извънредно сте качили през лятото. 

Да се заредим за зимата! Факт е, че през зимата ще ни трябва повече енергия и по-раздвижено тяло, защото ни очаква много работа. Затова и е важно да минем на здравословен режим през есента. Така ще сме сигурни, че организмът ни няма да бъде подложен на прекалено много стрес през студените месеци от годината, а и дори да е така – той ще издържи!

През есента има страхотни продукти за отслабване! Тиква, чушки, ябълки и смокини са чудесни плодове и зеленчуци, с които да си направите уместна и поносима есенна диета. Можете дори да не гладувате, но включвайки тези продукти в основното си дневно меню, ще забързате метаболизма и ще изваете отлично тяло за коледните празници. В допълнение, ще постигнете така мечтания още от пролетта детоск на организма, за да премахнете всички насъбрали се токсини, които влияят зле на общото ви здравословно състояние. 

След работа, почивка и след почивка - работа. Този естествен ход на колелото на живота неменуемо ни кара да мислим, че след лежерното лято на безделие и ваканции идва време за стягане, за самоконтрол и дисциплини. Осъзнавайки това и движейки се по този естествен ход на времето ще се настроите без кой знае колко мъки и трудности за есенната си диета. Не се притеснявайте, около зимните празници отново ще имате възможност да си похапвате от любимите си по-калорични вкусни храни на воля!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook