Практичните златни правила на пътуващите хора
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 27.08.2015 в 12:53

Лятото може да си отива и за някои от вас е време за нова нагласа – да се настроят за бачкане или учене чак до коледните празници – но пък застудяването на времето и отшумяването на непосилните жеги, със сигурност, са вдъхновили не малка част сред вас да попътуват. Истината е, че хората, които наистина обичат да са на път и да виждат нови места, не се интересуват какъв сезон е, в отпуска ли са или дали на другия ден имат важен ангажимент. За тях самото преживяване да пътуват е важно. И в действителност – винаги можете да използвате уикенда или някоя кратка отпуска за вълнуващи преживявания на път, та дори и лятото да си е отишло. Ако сте в зората на своята пътна кариера и до сега не можете да се похвалите с кой знае колко изминали километри, то тогава ние имаме нещо за вас – полезно и интересно. Вижте няколко практични златни правила на пътуващите хора и гледайте да започнете и вие да ги спазвате. 

Зареденият телефон е задължителен. Всичко става по пътя и оставайки без връзка в света е недопустимо. Освен това, ако батерията на професионалния ви апарат за снимки падне, винаги ще имате резервен вариант – камерата на смартфона ви, която ще запълни празнините, т.е. ще направите снимките, които фотоапаратът ви не е можел да дочака. А нищо красиво и интересно от пътя не трябва да се пропуска, нали?

Връхната дреха се взима винаги – дори да е лято. Неведоми са пътищата на авантюристите и затова никога не е сигурно къде ще ви отведе въображението и ентусиазмът ви. Така че, връхната дреха – най-добре да е непромокаемо яке – е от особено значение пътуването ви да не се провали или да завърши с неприятна настинка. 

Аптечка плюс лекарствата ви. Освен лекарствата от първа необходимост, винаги носете и лекарствата, които самите вие пиете по индивидуално предписание на лекаря ви. 

Вода и сухи храни. Напоследък е модерно да се ходи на необитаеми места – като непосещаеми горски местности и девствени плажове, например. На тези места няма барове, кафенета и дори заведения за бързо хранене, така че вие сами ще трябва да си осигурите вода и нещо за хапване. По втората част е за предпочитане да бъде суха храна, която да издържи на различни климатични условия – сандвичи, бисквити, плодове, пица и т.н. 

Инструменти за колата. Дори за жената шофьор настъпва онзи момент на първа спукана гума насред нищото. А ако това ви се случи, докато сте на път, трудно бихте могли да разчитате на приятели, така че най-важните инструменти – и по възможност резервна гума – в колата ще ви дадат повече спокойствие и ще ви позволят да се насладите на преживяването, без да мислите за евентуалните му спънки.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook