Ползите от редовното закусване
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 10.08.2015 в 12:01

Сигурно сте чували поговорката „Изяж сам закуската, раздели обяда с приятел и подари вечерята на врага си”.  По всяка вероятност сте изчели и хиляди статии за перфектен старт на деня, които включват винаги съвет за интересни здравословни предложения за закуска. Ясно е, че закуската е от особено значение не само за тонуса, който ще ви е нужен през целия ден, но и за организма ви изобщо. С две думи, закуската е една инвестиция както за конкретния момент и ден, така и за дълголетие, редовен стомах и красота, която идва  отвътре. Добре, но какви всъщност са ползите от редовното закусване и как точно то смазва тялото ни, като ни прави енергични и бодри? Ами разберете още сега!

Закуската събужда и разсънва

Това, че сме свикнали да пием кафе или черен чай, за да се разсъним, не означава, че нищо друго освен тези напитки не ни разсънват. Всъщност, закуската сама по себе си е своеобразен начин да накараш тялото си да се събуди, защото през нощта то е карало на далеч по-ниски обороти, като е съхранявало енергия в тялото си за 8-те часа, през които не сте поемали никакви калории. Когато закусите, метаболизмът се ускорява и тялото ви просто започва да работи. С други думи, ако психиката ви сутрин се нуждае от кафе, то тялото ви по-скоро има нужда от закуска. 

Ако закусвате, няма да напълнявате бързо 

Това е факт, който всеки един диетолог ще ви накара да осъзнаете, преди да започнете каквато и да е драстична диета. Колкото по-рано поемете цялото необходимо количество енергия за през целия ден, толкова по-малко мазнини ще натрупвате, респективно толкова по-малко ще вредите на хубавата си фигура, защото тези калории от рано сутрин ще се изхабят около обяд. 

Закуската е повод да хапнете нещо здравословно 

Точно така – единствено и само закуската включва храни, които през останалото време няма да вкусим, но които са много важни за здравето и поддържането на хубаво тяло. Така например, мислите ли си, че вечерта ще хапнете мюсли или пък ще си направите полезно смути? Едва ли. Но тези и още много други типични здравословни храни за закуска са от особено значение за вас и вашия организъм. 

Закуската носи настроение и тонус

Доказано е, че хората, които редовно пропускат закуската си сутрин, са по-кисели от останалите през целия ден. Това неименуемо означава, че те са и по-малко работоспособни, по-трудни за общуване и дори ако искате по-злобни при най-малкия повод. Закусилият човек пък, от друга страна, е бодър и щастлив чисто и просто защото тялото му се чувства добре!

Закуската създава навици

В момента, в който свикнете всяка сутрин да закусвате – особено ако го правите здравословно – вие сами по себе си ще станете по-дисциплинарани, а денят ви по-добре организиран. Единствено хората, които закусват знаят отлично какво означава хранителен режим и здравословен начин на живот!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook