Полезно четиво за българите, които ще почиват в Гърция
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 31.07.2015 в 13:06

Гърция винаги е била любима дестинация за българите – там е красиво, а и е максимално близо! Но във връзка с наскоро разтърсилите криза и събития в нашата южна съседка, добре е да сте наясно с някои практически съвети и указания, в случай че сте решили и тази година да летувате тук. Вижте нашето полезно четиво за българите, които ще почиват в Гърция:

Ако сте се отправили към някое екзотично и красиво местенце, разположено в северната част на Гърция и сте решили да пътувате със собствения си автомобил, добре е да го заредите с гориво още тук, в България, или директно преди да преминете границата. Имайте предвид, че е много вероятно да не намерите къде да заредите достатъчно бензин, дизел или газ в Северна Гърция.

Нещо повече – както повечето ресторанти, хотели и други летни атракциони, ще изискват само плащане в брой – така и по бензиностанциите е много вероятно да не приемат електронно плащане. 

Задължително изтеглете необходимата сума за вашата гръцка почивка още тук, в България. Едва ли ще успеете да се доберете до работещ банкомат и едва ли 60 евро на ден ще ви устройват като дневна дажба за харчене. 

Ако сте направили резервация предварително – било за хотел, комплекс или какъвто и да е друг атракцион, разположен на територията на цяла Гърция, вижте, докато сте на родна почва, как ще се осъществява разплащането. Много е вероятно и в този случай да ви искат пари в брой. 

Повечето цени рязко скочиха през последната седмица поради трудностите, през които преминава Гърция. Това са най-вече стоки в хранителните магазини, както и ястията и бързите закуски по заведенията. 

Някои лекарства са с ограничен внос за Гърция. Ако редовно приемате жизнено важни за вас медикаменти, най-добре си ги набавете от България предварително.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook