Полезните свойства на рибеното масло
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 25.05.2016 в 19:20

Казват, че 21 век е векът на гладните сити, което в превод означава, че всички ние имаме пред себе си огромно разнообразие от храна, но малка част от нея е наистина засищаща, полезна и най-вече пълна с витамините и минералите, нужни за нормалното функциониране на тялото и на неговите отделни органи. Затова и много лекари и диетолози съветват да пием хранителни добавки, за да компенсираме липсата на полезни вещества, които вече рядко се намират в продуктите по магазините. Рибеното масло е точно такава съставка. Тя е изключително важна за жените във фертилна възраст, както и за малките деца. Ето за какво още е полезно рибеното масло:

Най-популярният източник на витамин D - През зимата няма от къде да го набавим, но пък и през лятото, слънчевите лъчи ни даряват не само с витамин D, но и с редица вредни влияния, които много хора предпочитат да избегнат дори с цената на хубавия тен и слънчевите бани на морето. Ако консумирате обаче редовно рибено масло, няма да имате никога дефицит на витамин D, който реално се съдържа само в рибата и жълтъка.

Омега-3 мастните киселини на рибеното масло са невероятно важни за тялото ви! - Те се справят с излишните мазнини, намалят стойностите на лошия холестерол, влияят положително върху метаболизма, а освен това поддържат хормоналния баланс при жените. Ако искате да се предпазите от рак, същите тези омега-3 мастни киселини, които са в изобилие в рибеното масло, ще изиграят ролята на агенти срещу свободните радикали в тялото, тоест те са силен антиоксидант.

И като говорим за витамини и антиоксиданти - В рибеното масло се съдържа един от най-мощните антиоксидантни витамини, а именно витамин А. Той също не може да се намери в много храни – особено в ежедневните, които присъстват на трапезата у нас. Рибеното масло ви дава пълната нужна дневна доза от витамин А. Внимание: бременните и кърмещи жени обаче не трябва да прекаляват с витамин А, затова ако приемат рибено масло е добре да се въздържат от други добавки или храни, богати на витамин А.

Отлично средство срещу симптомите на артрит - Рибеното масло влияе изключително ползотворно и върху костите и мускулите. Затова, лекарите съветват хората, които са генетично или професионално предразположени към развитие на артрит, редовно да консумират рибено масло. То влияе положително и върху пациенти, които вече са диагностицирани с артрит, като намаляват болката и подтискат някои от страничните ефекти на лекарствата за поддържане на здрава костна система. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook