Отслабваме по време на ваканция – мисията възможна
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 21.04.2016 в 23:48

Психолозите и диетолозите ще ви кажат, че най-лесно и бързо се свалят килограми със стрес. В същото време, според статистиката на Световната здравна организация, най-силно и най-бързо се качват килограми, докато сте в почивка, предимно отпуски, ваканции и т.н. И тъй като наближават доста празници, а и почивни дни, ние решихме да опровергаем мнението, че на почивка просто няма как да се отслабне. Да, ама може! Вижте как най-лесно да свалите килограми или поне да запазите изваяната си с месеци наред глад и тренировки фигура, докато сте на ваканция:

Гответе! - Вече нямате оправдание да се тъпчете с какви ли не боклуци от заведенията за бързо хранене. Вече не можете да кажете, че нямате време да влезете в кухнята и да си отделите няколко минути, за да си приготвите вкусно и здравословно смути за закуска или час-два, за да направите засищаща, но и пълна с фибри и витамини вечеря. Вие сте във ваканция и имате цялото време на света да си сготвите. Експериментирайте и дори се постарайте да се влюбите в кулинарията. Това съвсем не е трудно! Трябва само да направите първата крачка и сте готови! Само да ви предупредим – без шмекеруване, т.е. без пържено!

Правете си списък със задачи, план график за деня - Имате да свършите много неща, да се видите с много хора, да посетите много купони и места, които все отлагате, докато работите или учите. Сега е моментът да се възползвате от почивните дни и да направите всичко онова, за което по принцип, не ви достига време. Първо, по този начин ще увеличите движението и вълненията, т.е. ще намалите теглото и мазнините. И второ – колкото повече запълвате времето си с интересни занимания, толкова повече се отдалечавате от дивана, хладилника и всякакви подобни врагове на изваяната фигура. 

Сега е моментът да се надъхате да спортувате! - Кога, ако не по време на ваканцията не е най-подходящият момент да започнете да спортувате. Фитнесът може да е мъчителен в началото, така че просто си намерете хоби в лицето на някой нов танцувален курс – като например, кизомба, танцът на любовта – или дори каране на ролери,  бързо ходене и дори състезание по такова в местния парк с приятели, всякакви спортни дисциплини или техни производни, с които да изхабите още от калориите, трупани поради повече посещения на баба, която е винаги заредена с вкусни изкушения! Освен това, фитнес картите обикновено са с намаления именно около ваканциите и почивките!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook