Oснователни причини да започнете да се занимавате с творчество
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 29.03.2016 в 07:34

Някои хора твърдят, че се раждаш с творчески заложби. Но от друга страна, никой не твърди, че трябва да бъдете изявен художник или гениален артист, за да си дадете шанс и да започнете да се занимавате с творческа дейност под формата на хоби. Всъщност, учените са установили редица ползи от творчеството за човека, за живота му, та дори и за неговото здраве. И за да ви убедим, че си заслужава и вие да започнете да се занимавате с творчество, сме ви подготвили и няколко основателни причини за това. Ето ги тях:

Творческата дейност успокоява нервите - Според едно проучване, направено в САЩ 65% от хората, които са диагностицирани с хронична умора и мигрена, страдат от синдрома на постоянния стрес поради напрегнатото напрежение. Всички те са подложени на експеримент, благодарение на който на всеки пациент е дадена творческа задача, която да развиват в продължение на две години. В крайна сметка, резултатите показват значително подобрение на психическото състояние на всеки втори от взелите в проекта участие.

Творческата дейност развива и други имения - Ако започнете да танцувате, рисувате или да се занимавате с ръкоделие, освен стандартни творчески умения, твърде вероятно е вие да развиете и паметта си, аналитичното си мислене, а дори и логиката. Следователно, творчеството ще отвори не само въображението ви, но дори и ще ви помогне да се справите с обикновени ежедневни задачи по-успешно и по-бързо.

Творчеството ни помага да се концентрираме по-лесно - Някои творчески дейности, особено ако са практикувани в продължение на по-дълго време, могат да ни помогнат и да се успеем да задържаме концентрацията си по-лесно. Фокусирането върху творческата задача развива у човека умението да се отдава изцяло на дадена активност или действие. Когато това за вас стане навик, много от редовните дейности, които са ви се стрували трудни за изпълнение, ще се превърнат в лесни детски игри, а дори и ще ги извършвате значително по-оптимално.

Творчеството ви помага да изразявате мисли и чувства по-лесно - Всъщност, самото творчество е точно това: да изразите това, което мислите или чувствате чрез различни материални форми и фигури, комбинации и концепции. Дори в този момент всичко това да не ви звучи точно като полза, скоро ще осъзнаете, че досега сте били много по-сковани в общуването, но с творческата дейност вашата нагласа към света, вашия мироглед и подходът ви към различни хора ще се променят. И забележете, без да се и съмнявате, те ще се променят към по-добро!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook