Основателни причини да спрете да ядете месо още днес
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 24.03.2016 в 20:25

Според астролозите високосната година е идеална за промяна на здравословните ви навици, за смяна на начина ви на хранене, за обръщане на гръб на всичко вредно и изобщо за една положителна промяна за вашето тяло. Много хора наричат всичко това с един общ термин: спешен детокс на тялото с крайна, драстична мярка. Такава мярка може да бъде преминаването към вегетарианския начин на живот, а той както знаете изисква от вас, на първо място, да откажете месото. Готови ли сте на подобна крачка в името на по-добро здравословно състояние? Ако не сте, следващите основателни причини, определено, биха могли да ви накарат да спрете месото още днес:

Рязко спадане на възпалителните процеси в организма ви - Знаете ли, че за разлика от зеленчуците и някои плодове, месото няма почти никакви свойства да спира възпалителните процеси? Нещо повече – местните продукти намаляват способността на зеленчуците да се справят с тях и карат тялото ви да придобива хронична възпалителна слабост, т.е. с все повече изконсумираното место, вашите рани стават все по-бавно заздравяващи.

По-малко холестерол, а  после и по-малко телесна маса - Уловката е, че при спирането на месо, хората не отслабват веднага. Напротив – на организма са нужни няколко месеца, за да привикне към новия си режим на хранене. Досега той е бил свикнал да приема голямо количество енергия и то от точно определени минерали и вещества, съдържащи се в месото. Когато месото го няма, тялото изпитва повече глад, иска повече друг тип храна, за да си набави именно тези минерали и вещества, та затова и в началото един нов вегетарианец може да натрупа излишни килограми. След като всичко в тялото му се нормализира обаче и човек свикне, килограмите рязко ще спаднат, а рискът от висок холестерол изцяло ще изчезне.

Ще направите своето ДНК по-стабилно - Всъщност, години наред липса на консумация на месо може изцяло да промени гените ви. Т.е. ако досега тялото ви е било поставено под риск от некачествена храна или ГМО, което би могло да застраши бъдещият ви плод като на майка или баща, със спирането на месо, тази заплаха ще започне да преминава по-малко, по-малко. Така например, три години липса на месо в хранителния ви режим, би могла да ви докара пълен детокс на гените, т.е. много от рисковете за вашето дете ще изчезнат.

Ще бъдете полезни - Замислете се! Замислете се колко животни бихте могли да спасите, а с това и да намалите риска от изчезването на толкова много видове. Не е ли време всички ние да направим нещо по въпроса, да направим нещо за тази планета?...

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook