Няколко странни причини, обясняващи напълняването
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 07.12.2015 в 16:29

Проблемът с килограмите винаги е бил просто...ПРОБЛЕМЪТ за жените. Цял живот те водят борба с тях и се опитват да постигнат оптималното тегло. Някои се поставят на гладуване, други са упорити като истински воини във фитнеса, а трети забравят нещо много важно – да открият причината за собственото си напълняване. Разбира се, ние обикновено твърдим, че знаем основните причини за качването на килограми, но пък не знаем следващите: няколко наистина странни причини, обясняващи напълняването. Вижте ги и добре си помислете дали те не са част и от вашата сага с излишните килограми...

Малко храна. Точно така! Всъщност, малкото храна също води до лоша обмяна на веществата, респективно до напълняване. Какво е обяснението? То е, че когато се храним прекалено малко и най-вече с прекалено малко продукти, тялото ни започва да страда от дефицит на какви ли не вещества. В последствие то или става непродуктивно – т.е. забавяне на метаболизма и невъзможност за топене на мазнини – така и неконтролеруемо. Един вечно гладен човек е по-податлив на много вкусотии, нали?

Мания по био храни. В случая не говорим за всички и не твърдим, че сред тях няма добри попадения за една здравословна диета. Нищо подобно – био храните са важни и те наистина са много полезни, но това трябва да са наистина био храни. Манията по тях ни кара да се предоверяваме и да взимаме всичко с етикет био, без да подозираме, например, че някои макар и с малко калории са по-вредни – обезмаслените продукти, например – а други са вредни за нас самите. Защото в крайна сметка не трябва да се забравя, че всеки организъм е индивидуален и реагира различно на отделните продукти. 

Срещите с шишковците. Никой не иска от вас да дискриминира, камо ли пък обижда по-пълничките сред приятелите и близките. В случая, ние говорим за лакомниците, които колкото и да обичате ви подтикват да се тъпчете. Нещо повече – те дори променят мирогледа ви, карат ви да мислите за храната, както те мислят за нея – нон-стоп и като на божество!

Стрес и недоспиване. Чували сме милиарди пъти, че неспането водело до сваляне на килограми, както и стресът...Така е, ако те са резки и инцидентни, тялото ви наистина ще бъде подложено на екстремна ситуация и ще изхаби прекалено много енергия, която няма как после да възстанови. Но ако стресът и недоспиването за вас са ежедневие, настъпва обратният ефект – тялото ви иска повече храна и вие напълнявате повече!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook