Някои по-специални особености в характера на креативните хора
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 14.08.2015 в 13:25

Креативните хора винаги са били любимци в компанията и безценни кадри на работното място. Да ги намериш е от особено значение, защото те променят животи, възгледи и ни карат да гледаме на нещата по различен начин, което в днешно време е важно, че напоследък всички сме станали такива едни неприятни коне с капаци. Можете да различите креативния човек по много неща, но ето и някои от по-специални особености на характера им.

Около тях е разхвърляно

Колкото и да не ви се вярва, креативните хора нямат нищо против бъркотията и понякога дори и мръсотията. Учените са установили, че 90% от креативните личности обичат да живеят в хаос и сам по себе си за тях той е най-добрата организация и среда. 

Не робуват на модата

Те са напълно наясно какво е модерно днес – от това какви дрехи трябва да се носят през пролетно-летния сезон до това кой е най-култовият филм, на чиято премиера явно целият град е отишъл днес, защото по улиците няма никого. В същото време обаче артистично настроените личности изпитват пълна апатия към фешън трендовете. Те дори се отвращават от еднаквостта между хората.

Избягват преструвките

За тях в основата на хубавия живот е истината. Те не обичат да се правят на приятели на онези, които видимо не обичат. Освен това, креативните личности никога не фамилиарничат. Макар че мозъкът им е настроен да творят, те са наясно, че за всичко си има място и много често негодуват срещу онези, които не признават никакви морални норми и етикет. 

Но те са и опърничави

Типични за тяхното съзнание са фикс идеите. Креативните хора могат бързо да бъдат обсебени от нещо, но знайте, че то няма да има материална обвивка, а идея и в повечето случаи невъзможна за изпълнение. Те не обичат да чуват "не" и някой да им казва какво да правят. За тях е важно обаче не толкова да са прави, колкото да възтържествува някаква справедливост.

Един креативен човек е безценен приятел

Духовните неща за него са толкова важни, че отношенията му с хората са извисени на високо интелектуално и емоционално ниво. Ако имате приятел, който е по-скоро артист, отколкото прагматик, пазете го близо до себе си. Той е безценен! Може понякога да изчезва за месеци, без да се обади, но вие трябва да сте наясно, че това е в природата му, а не, че иска да ви изостави. Напротив – след като се върне, ще видите този приятел същият спрямо вас, а дори и по-благосклонен и позитивно настроен!

И последно – креативните са изключения!

Те разбират, че са такива, но не го парадират. Креативните хора в много случаи имат странни разбирания за напълно обикновени неща от живота. Те са изключения, но ако ги изключим от света, той просто няма да е толкова шарен и прекрасен, нали?

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook