Нездравословните ни навици и черти, които ни развалят като личности
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 08.10.2015 в 13:33

Личността на 21 век сякаш започва да се губи, да приема форми, които далеч не са присъщи за човешката природа. Нововъведенията, развитието на високите технологии и всички революционни устройства, които по един или друг начин опростяват на пръв поглед живота ни, в един момент започват да ни вредят, ако прекаляваме с разчитането на тях. Днес, хората започват да губят себе си именно поради няколко нездравословни навици и чери. Те се развалят като личности, похабяват се и придобиват бит без капка смисъл и изпълнен единствено и само с голяма загуба на време. Не допускайте това да се случи и на вас. Предотвратете го. Започнете с премахването на тези елементи от ежедневието си.

Висенето в социалните мрежи. Учените са установили, че повече от половината на потребители губят повече от половината си ден – като изключим времето, в което спят, но не изключваме това на работното място – в безобразно и безсмислено скролване на началната страница на Facebook. Помислете добре – дава ли ви нещо това занимание? Не е ли по-полезно да четем книги, да учим нови езици, да говорим с близките си лице в лице?

Необмислените разходи. Колкото повече ни предлагат, толкова повече искаме. Консумацията на съвременната личност е нейният начин да живее, да се чувства активна. Истината обаче е, че голяма част от нещата, които ежедневно си купуваме, съвсем не ни трябват. 

Общуването с негативно настроени хора. Чували ли сте за термина „енергиен вампири“? Ето за тези хора говорим и сега – тези, които не спират да се оплакват, да са против всичко и всички, да не правят дори опит да видят нещо хубаво в света, който ги заобикаля!

Недоспиването. Психолозите са на мнение, че хората, които спят под 6 часа на ден, в един момент свикват с този режим и стават наистина по-продуктивни от останалите. Чисто математически погледнато това няма как да е другояче. Въпросът е, че тези хора макар и да са свършили повече работа, да са изкарали повече пари от вас, в един момент става раздразнителни, роботизирани, неспособни да се радват на истински стойностните неща в живота.

Идеята да бъдете винаги първи във всичко, също, не е особено полезна за вас и вашата личност! Забравете за състезателната част в живота поне понякога. Няма нищо лошо в амбицията. Лошото идва, когато започва да ви интересува само самата победа, а не толкова каузата, за която сте се борили!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook