Невероятни обяснения за това, че сте в лошо настроение
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 08.10.2015 в 13:30

Сещате ли се за онези дни, когато още от сутринта всичко сякаш ви тръгва наопаки или пък когато каквото и да правите си оставате кисели? Чудили ли сте се защо сте в лошо настроение, въпреки че реално нищо кой знае какво не се е случило? Понякога, мозъкът ни подава сигнали, които сигнали предварително той е получил от определени органи в тялото. Тези сигнали са все свързани с лошото настроение и ако се замислите над първоизточника им, може и да успеете да го оправите навреме или съвсем да не го допускате. Ето няколко невероятни на пръв поглед обяснения за това, че сте в лошо настроение, които ще ви изяснят цялата ситуация и причината да сте все нацупени. 

Пропуснали сте закуската. Лафът „Какво ти става, забравил си да закусиш днес ли?“ си има своето логично обяснение, както и постоянните лекарски съвети да не пропускаме това ядене за деня, защото е най-важното. Истината е, че хората, които не закусват привикват тялото си да кара на много бавни обороти или да се мъчи, без да има енергия, да върши много работа. 

Прекаляване с кофеина. Само си мислите, че не можете да живеете без кафе и, че 5 кафета дневно ви правят супер бодри и енергични. Всъщност, кофеинът започва да спира да действа ободряващо, след като привикнете тялото си към големи дози от него. В същото време обаче, след 3-тото си кафе сърцето ви започва да прескача, коремът да ви стяга и логичното последствие от всичко това е да не сте в особено добро настроение. 

Дрехите ви стягат. Колкото и секси да се чувствате, скъпи дами, ако дрехите ви са крайно неудобни поради теснотата си, те рано или късно ще навредят на душевното ви равновесие. Доказано е, че тесните дрехи ни карат да сме по-раздразнителни и дори дребнави. Изводът е, че колкото по-дребни са дрехите ни, толкова по-дребнави започваме да ставаме. 

Липса на...сол в тялото! Това сигурно много ви учудва, имайки предвид, че от години наред ни се повтаря колко вредна е солта за здравето. Вредна е, но само когато е в по-голямо количество. Липсата на каквито и да е соли в организма създават чувство на отпадналост, а понякога и повишава чувствителността, т.е. всичко по-незначително започва да ви прави по-голямо впечатление, отколкото е необходимо. Освен това, солта бива различни видове и ако искате да се отървете от вредното влияние на стандартната сол, пробвайте да я замените с хималайска. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook